About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

KGBT 1. Tur || Rehine - Sümeyye Akarçay | Yorum + Çekiliş


Bir vefa borcu güçlü bir aşkı beraberinde getirir mi?

Sosyetenin Asi Gülü lakabıyla adından sıkça söz ettiren Esma Hazne aşktan uzak duran biriydi. Sıkça erkekleri terslemesi yüzünden birçok gazeteye manşet oluyordu. Popülarite onun için önemli değildi. Onun tek bir düşüncesi vardı: Okulunu başarıyla bitirip Hazne Holding'in yönetimine geçmek. Ta ki haberi olmadan küçük bir oyunun parçası olana dek…


Başarılı iş adamı Baran Gökdağ'ın, bir vefa borcu yüzünden hiç tanımadığı sosyetik bir kızı, kısa süreliğine himayesi altında tutması gerekiyordu. Siciline birini kaçırmaktan dolayı suç işlenmesi ihtimali onu bir hayli tedirgin ediyordu. Üstelik kıza ilk görüşte tutulmuştu. Şimdi ona aklı başka, kalbi başka bir şey söylüyordu. Hırçın rehinesiyle sevgili olması, yaşayacakları birçok belayı da beraberinde getirecekti.


Esma Hazne.. Sosyetenin Asi Güzeli :) Hazne İmparatorluğun varislerinden genç ve güzel bir üniversite öğrencisidir. Haftasonu gittiği sırada babasının uyarılarına kulak asmaz ve şoförünü kandırarak onu beklememesini söyler. Böylece ders çıkışı otobüs durağına doğru yol alırken yanına bir araba yaklaşır. Ve kendisine arabaya binmesi söylenir. Kalbi kuş gibi çırpınıp kaçacak bir yol ararken birden kendini arabasının arka koltuğunda otururken bulur. Duruma hakim olup nereye gideceklerini sorduğunda Hatay cevabını aldığında ise işler kopar. Kendisini arabadan kurtarmak için çırpınırken korumalar yüzünden kendinden geçmiş bir halde 'misafir' olacağı eve böylece ulaşır.

Baran Gökdağ.. Bulunduğu çevrede ünlü, zengin ve yakışıklı bir iş adamıdır. Ailesini 9 yaşında kaybetmiş, sadece kız kardeşi ile hayatını paylaşan birisidir. Geçmişinde yaşadığı sıkıntılar ve o sıkıntılardan kurtulmasında ona yardımcı olan birisinin ricası üzerine kendini bir anda sosyetenin Asi Gülü diye adlandırılan kişiyi rehinesi olarak bulur. Her ne kadar çevresinde etkin bir kişi olsa da bu rehin alma olayı ile adı geçerse başına bela alacağının da farkındadır. Tek isteği bu işin bir an önce son bulmasıdır. Derkennn... Sonunda Esma ile yüz yüze gelir ve rehin tutacağı dönem onu görmezden gelip onunla dalga geçeceğini düşünürken birden işler 180 derece tersine döner :)

İşte bunlar hep Esma'dan yediği yumruğun eseri kesinlikle :D

Hikayemiz bu şekilde bir başlangıç yaparken, gelelim yorumuma :)

Yazarı takip edenler bilir, kitap aslında daha önce basılmıştı. Ben de o basımı hiçbir yerde bulamayınca kitabı ödünç alarak okumuştum. Bitirdikten sonra ise ilk tepkim kesinlikle beklediğimin çok yükseğinde bir kitap olduğuydu. Hepimiz aynı konular etrafında döndüğünün farkındayız birçok kitabın. Bende o nedenle nasıl bir kitapla karşılaşacağımdan emin değildim, ancak kesinlikle beklentilerimin üstüne çıkan bir kitap oldu benim için.

Optimum Kitap ile yeniden çıkacağını öğrendiğimde ki ben o arada Aşka Rehin kitabını da alıp, okumuştum, çok sevindim. Hatta dedim ki keşke Aşka Rehin kitabından önce çıksaydı.

Yazarın kalemi kesinlikle çok eğlenceliydi. Bir solukta okuyorsunuz. Ben kitabı ikinci defa okuduğumda da sanki ilk defa okuyormuşum gibi büyük keyif aldım :)

Kitabın artılarından biri de bana göre, tek düzeliği aşmış olması. Yani bu kitabı elinize aldığınız zaman sadece aşk romanı okuyacağınızı sanmayın. İçinde aşkta var elbette ama aksiyonu, macerası da bol bir kitap. Hatta Aşka Rehin kitabında bu daha da fazlalaşıyor :)

Baran ve Esma o birlikte geçirdikleri bir haftalık 'misafir' süresinde kendilerini birbirlerinde buldular. Ben özellikle o bölümleri okurken acayip eğlenmiştim. Ta kiii Gülşah geleseye kadar -_-

Gülşah, Baran'ın nişanlısıdır ve Esma'nın bundan haberi yoktur. İşte Gülşah geldiğinde işler sarpa sarar. İkilinin mutluluk baloncuğu bir anda söner.

Kitabın eksikleri yok değil tabiki. Şahsen kitabın sonlarına doğru yazarın hikayeyi biraz fazla uzattığını düşünüyorum. Yani Esma acı çekiyor kahroluyorum. Baran kendini yalnızlığına vuruyor, onu o halde görmeye dayanamıyorum :) Tam diyorum süper her şey yolunda gidiyor hoopp yine bir terslik çıkıyor :/

Yan karakterlere gelince iki kitaptır Tolga'ya bir ısınamadım gitti. Favorim ise Okan kesinlikle. Kıyamam ya gelen vurdu giden vurdu resmen adama :) Ama Pelin sonlara doğru toparladı onu da sağolsun :)

Kitabı bu tarz seven arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye ederim :)

Ve unutmayın serinin 3. kitabı çok yakında bizlerle buluşacak. Ve ben ah işte Ömer :D Yani 2 kitaptır bu adamın hikayesini deli gibi merak ediyordum ve sonunda kavuşacağız. O kitap için çok sabırsızlanıyorum şimdiden. Ve dilerim o kitapta da benim favori çiftim Baran ve Esma'yı da bol bol görürüz :)


Orjinal Adı: Rehine
Sayfa Sayısı: 494
Goodreads Puanı:3,88
Vikitap Puanı: 8,4
Benim Puanım:4

"Senin tikin mi var?" Esma kaşlarını çatarak adama baktı. İki de bir kafasını iki yana sallamasının ne anlama geldiğini anlamamıştı. Baran kaşlarını çattı.
"Neden sordun?"
"Biraz önce de kafanı salladın. Şimdi de... Tikin olabileceğini düşündüm." Kahretsin!
"Hayır, tikim falan yok. Sadece bir an..." Harıl harıl söyleyecek uygun bir yalan düşünüyordu. Sonunda "Arı geldiğini sandım, gitsin diye sallıyordum." dedi.
Esma başını aşağı yukarı sallayarak anladığını belirtti. Yine de adamın yüzündeki garip ifadeden bir şeyi olduğunu düşünmeye başlamıştı bile.


***

"Baran, ben ateşkes yapmaya karar verdim."
"Şimdi mi? Bu halde?"
Esma bir anda etrafına bakarak durumu gözden geçirdi. Tuvalete gitmek için kalkmışlardı ama şu an odanın ortasında dikiliyorlardı. Biri görse kesinlikle yanlış anlayabilirdi. Hele böyle sevgili gibi birbirine sarılmış bir çifti görseler...
"Fikir aklıma şimdi geldiyse bunda benim ne suçum var ki?"
"Aklına gelen her şeyi dile getirir misin?"
"Duruma göre değişir. Bak... Senin yüzünden fikrimden vazgeçmeye başladım."
"Tamam tamam. Sustum! Peki, bayan. Ateşkes siz buradan gidinceye kadar sürecek mi? Yoksa ayağınızın durumuna mı bağlı?"
Esma bunu düşünmemişti. Hemen olanları ve olacakları şöyle bir gözden geçirerek karar verdi.
"Senin durumuna göre değişir ama evet, ateşkes buradan gitmeme izin vermene kadar sürecek. Tabii aksi bir şey olmadığı takdirde!"
Baran kızın yumuşamasına kapılıp kapılmamak arasında kaldı. Gene bir şeyler düşünüyor olmalıydı. Kızın dediklerini yerine getirecek ama gözünü üstünden eksik etmeyecekti!
"Tamam, kabul ediyorum."
"Güzel, öyleyse biri bizi bu şekilde yakalamadan beni tuvalete götür."
"Emredersiniz."




a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

  1. Merhaba Ben paylaşmak zorunda büyük bir tanıklık. Ogala (Drogalaspells@gmail.com) ile tanışana kadar büyülere ya da büyülere inanmadım. Hayatım geri döndü!!! 2 yıllık bozulmuş evlilikten sonra karım beni iki çocukla terk etti. Neredeyse kendimi öldürüyordum, duygusal olarak bozuktu. İnternette tanıştığım Dr. Ogala adındaki büyü atıcısı sayesinde. Bir gün sadakatle, ben internette tarama oldu, ben bu özel büyü atıcı hakkında birçok referansları rastladım. Bazı insanlar onun eski sevgilisini geri getirdiğini ifade etti, bazıları da rahimlerini düzelttiklerini, kanseri ve diğer hastalıkları tedavi ettiğini, bazıları da boşanmayı durdurmak için büyü yapabileceğini ifade etti. Ben de belirli bir ifade rastlamak, sonia adlı bir kadın, o az 2 gün içinde eski sevgilisi geri getirdi hakkında ifade verdi, ve onun ifadesinin sonunda o Dr Ogala kişisel e-posta düştü (Drogalaspells@gmail.com). Tüm bu referansları okuduktan sonra, bunu denemeye karar verdi. Ben onun e-posta yoluyla ona temas ve benim sorunum açıkladı. Sadece 48 saat içinde, karım beni görmeye geldi. Sorunlarımızı çözdük ve eskisinden daha da mutluyuz, Dr. Ogala gerçekten yetenekli bir adam, yayınlamayı bırakmayacağım çünkü o harika bir adam. Eğer bir sorununuz varsa ve sizin için tüm sorunları çözmek için gerçek bir çözüm ve gerçek Semoilière arıyorsanız, onun güçleri ile Dr Ogala başvurun O gerçeğe hayallerinizi açabilirsiniz.
    .........................................
    AYRıCA SIZE YARDıMCı OLABILIR:
    1. Erkek arkadaşınızı veya kız arkadaşınızı geri getirin
    2. Kocanızı veya eşinizi geri getirin
    3. Ofislerde piyango ve promosyon kazanın
    4. Eğer bir çocuk gerekiyorsa hamile kalmanıza yardımcı olur
    5. Komple Cure Hastalık Her Türlü üzerinden şimdi ona ulaşın: Drogalaspells@gmail. Com... 0,2347061120360 numaralı cep telefonu numarasıile WhatsApp'ı arayabilirsiniz.

    YanıtlaSil