About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

Ugly Love - Colleen Hoover | Yorum & Alıntılar


When Tate Collins meets airline pilot Miles Archer, she knows it isn’t love at first sight. They wouldn’t even go so far as to consider themselves friends. The only thing Tate and Miles have in common is an undeniable mutual attraction. Once their desires are out in the open, they realize they have the perfect set-up. He doesn’t want love, she doesn’t have time for love, so that just leaves the sex. Their arrangement could be surprisingly seamless, as long as Tate can stick to the only two rules Miles has for her.

Never ask about the past.
Don’t expect a future.

They think they can handle it, but realize almost immediately they can’t handle it at all.

Hearts get infiltrated.
Promises get broken.
Rules get shattered.
Love gets ugly.

Kitabımızda ilk olarak Tate ile tanışıyoruz. Pilot olan abisinin yanına taşınması ile yeni bir hayata merhaba demeye çalışırken birden abisinin kapısının önünde sızmış birisini bulur. Korkar, hemen abisini ara ve dairesine girmesinin yolunun o adamı bir şekilde yolundan çekmek olduğunu bilir. Her neyse bir şekilde dairesine girer ancak kapıda sızan kişinin abisinin yakın arkadaşı Miles olduğunu öğrenir ve abisi onu da eve almasını söyler. 

Her neyse, ertesi günü Miles kendine gelir ve elinin sakatlandığını görmekten başka hiçbir şey hatırlamaz. Derken Corbin eve gelir ve Miles, Tate'in kız kardeşi olduğunu öğrenir. İşte hikayemiz böylece başlar :)

Konu anlatımına ne kadar girersem farkında olmadan spoiler verebileceğimden korkuyorum. O nedenle kitabı okurken neler hissettiklerimi söylemeye geçiyorum direk :)

Çiftimizin birbirinden etkilendiği malumunuz :D Miles'ın aklındaki ilişki ise sadece yüzeysel. Geçmişi hakkında soru sormasını ve gelecek ile ilgili bir beklenti içine girmemesini söylüyor. Tate tabi bulmuş mis gibi adamı hemen atlıyor :D



Yazarın bu okuduğum 4. kitabı. Ve hiçbir kitabında da beni hayalkırıklığına uğratmıyor.

Yine yine yineee harika bir hikaye ile insanın içine dokunuyor.

Okuyan arkadaşlarım bilir, kitabın son sayfalarına doğru ve özellikle de son sayfaya geldiğimde kalbimde hissettiğim duygu yoğunluğunu nasıl ifade edebilirim inanın bilmiyorum..

Kadının kalemi o kadar güçlü, kelimeleri o kadar vurucu ki klasik bir hikaye olacak şeyi dahi sizlere muhteşem şekilde sunmayı çok iyi biliyor. 

4 kitabını da büyük bir keyifle okudum, eminim diğer kitaplarını da aynı şekilde okumaya devam edeceğim. Zaten şöyle bir durumdayım. Yazarın sadece adını görmem yetiyor artık. Konusu çok sorun değil, direk alıyorum ya da kenara bir yerlere not alıyorum bizim buralara getirirlerse gidip kitaplarını alayım diye.

Kitabı okurken ilk başta Miles'a gıcık olmadan edemiyorsunuz. Hani okurken beni baya çıldırttığını söyleyebilirim. Ardından bu çıldırtma işine Tate'te dahil oluyor. İkisi birden beni çıldırttı bir ara. Delirdim o sayfaları okurken. Ama Tate'in her ne olursa olsun Miles'ı bırakmaması, onun için sonuna kadar gitmesi...

Bir de kitap kapağı, içerikle o kadar uyumlu ki bir kez daha kapağa bayıldım.

Miles için hayat kolay değil. Bunu okudukça anlıyorsunuz ama yine de hafiften kızmadan duramıyorsunuz en azından bende öyle oldu.

Kitap bir Tate'in ağzından bir de Miles'ın 6 sene önceki ağzından anlatılıyor. 

Filmi çıkmadan kitabı okumak istemiştim. Gerçi fragmanı kitabı okumadan izledim maalesef. Her ne kadar Nick'in karaktere oturduğunu düşünsem de benim için mavi gözler de olaydı on numara olurdu işte. Bir de teaserı izlediğim ilk zaman ne yalan söyleyim Miles için pek iç açıcı bir profil çıkmamıştı gözümde ancak kitabı okuduğumda aslında hiçte teaserda gösterdikleri gibi olmadığını farkettim. Yani orada sanki her gün başka bir kadınla olan hovarda biri gibi gelmişti bana ama kitapta uzaktan yakından alakası yokmuş meğerse.. 

O nedenle filmi falan çıkmadan önce kesinlikle kitabını okuyun. Gerçi filmi de ne zaman çıkar belli değil. Yani Imdb sayfasında cast bölümünde bile sadece Nick'in adı yazıyor. Ben diğer oyuncuları da özellikle Tate ve Rachel'ı da acayip merak ediyorum.

Colleen Hoover hayranları olan arkadaşlarım, bu kitabı kesinlikle kaçırmayın. İlk fırsatta edinin, okuyun. Kesinlikle mükemmel.. Herkese tavsiye ederim ;)


Orjinal Adı: Ugly Love
Sayfa Sayısı: 337
Goodreads Puanı:4,34
Benim Puanım:5



     I'm looking down at the perfection we created when it hits me.
It's all worth it.
It's the beautiful moments like these that make up for the ugly love..  


****



The pain will always be there.

So will the fear.

But the pain and fear are no longer my life. They're only moments.


****

You're looking at me like you fell in love with me.
I didn't fall in love with you. I flew.


****

Love isn’t always pretty, Tate. Sometimes you spend all your time hoping it’ll eventually be something different. Something better. Then, before you know it, you’re back to square one, and you lost your heart somewhere along the way.


****

Sometimes not speaking says more than all the words in the world. Sometimes my silence is saying, I don't know how to speak to you. I don't know what you're thinking. Talk to me. Tell me everything you've ever said. All the words. Starting form the very first one.








3 yorum:

  1. "Love isn’t always pretty, Tate. Sometimes you spend all your time hoping it’ll eventually be something different. Something better. Then, before you know it, you’re back to square one, and you lost your heart somewhere along the way."

    Buna bittim. Çevirisini beklemeden okumaya başlayasım geldi. :D

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil