About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

Eksik Parça - Michelle Hodkin | Yorum



Bir gün uyandığında son birkaç gününü hatırlayamadığını düşün... Mucizevi bir şekilde kurtulduğun kazada tüm arkadaşlarını kaybettiğini, Ailenin yeni bir sayfa açmak için taşınmak zorunda kaldığını, Kendi geçmişinle ilgili senden daha fazlasını bilen bir çocukla tanıştığını, Tüm yaşadıklarından sonra yeniden âşık olabildiğini, Gerçek olması imkânsız halüsinasyonlar gördüğünü, Aklını kaçırdığından endişelenmeye başladığını düşün. Ne yapardın? Mara Dyer işte bu sorunun cevabını öğrenmek üzere…



Kitabın son sayfasını da çevirdim ve ardından hemen blog sayfama koştum.
Hala sindirme aşamasındayım, içimden neler neler anlatmak geçiyor ancak spoiler vermemem gerekir, değil mi? :D

Önce sizlere kitabımızdaki karakterleri kısaca anlatayım.



Mara Dyer, 17 yaşında. 6 ay önce başına trajik bir olay gelir. O olayda anaokulundan beri en yakın arkadaşı Rachel da dahil 3 kişiyi kaybeder. Bir gece heyecan olsun diye Mara, Rachel, Claire ve Jude(Claire'in abisi ve Mara'nın erkek arkadaşı) çökmek üzere olan akıl hastanesine ait eski binaya girerler. Güneşin doğuşuna kadar orada kalmaktır planları. Ancak olaylar hiçte düşündükleri şekilde gerçekleşmez. Mara, gözlerini hastane odasında açar. Yüzündeki morluk dışında ciddi bir şeyi yoktur ve olayları hatırlamamaktadır. Ve hastanede Rachel ve diğerlerinin binanın enkazının altında kaldıklarını öğrenir.

Bu olayın ardından da yaşadıkları yerden taşınıp, Miami'ye yerleşirler.

Küçük kardeşi Joseph ve ağabeyi Daniel.. İkisi de çok sevimli karakterlerdi.

Okulun ilk günü yiyecek otomatları ile cebelleşirken ardından bir ses duyar ve döndüğünde kime rastlar dersiniz..

Esas çocuğumuz Noah Shaw :D Kendisi -pislik- İngiliz'dir ve o hayranı olduğumuz aksana sahiptir :)

Onun da kendine sakladığı şeyler vardır. Mara'nın okulda kendine arkadaş edindiği tek kişi olan Jamie ise, Noah'tan kendini sakınmasını tembihler. Bunun için de mantıklı nedenleri vardır.




Şimdi kitaba başladığım zaman tam olarak nasıl olduğundan emin değildim. Yani goodreads olsun, tumblr olsun, birçok yabancı fanlarda devamlı görüyordum ve her seferinde öneriliyordu bu seri. O nedenle elbette kitabı sipariş ettiğim an her ne kadar kendimi en kötüsüne hazırlamaya çalışsam da beklentim tavan yapmıştı.

Kitabı elime aldım, ve ilk bölümde Oujia tahtası ile ilgili bir oyunla karşılaşınca 'aha dedim işte aradığım budur!' ardından akıl hastanesine girdikleri yere geldim ve gözlerimin önünde Supernatural'ın ilk sezonunda bir bölümde Sam ve Dean'in olay için gittikleri sahneler akmaya başladı. Ve hızımı alamadan okumaya kaptırdım kendimi.

Bir kere yazarın kalemi mükemmeldi. Akıcıydı, tek bir sayfasında bile sıkıldığımı hatırlamıyorum. 

Ama tadı damağımda kaldı.....

Çünkü öyle bir yerde bitti ki.. Deli gibi merak ediyorum hikaye şimdi nasıl bir yöne kayacak diye.(İtiraf ediyorum bu yazıyı girdikten sonra kitabın orjinal halini bir yerlerden bulup indirdikten sonra okuyacağım.)

Bu sene için şu zamana kadar en iyi okuduğum kitaplardan biridir diyebilir miyim? Evet, kesinlikle derim!

İçinde korku, gerilim, paranormal olaylar, romantik.. Her şey vardı. Bir kitapta bulabileceğiniiz ve sizi doyuracağını düşündüğünüz tarzdaydı.

Okurken çok büyük keyif aldım ve sizler de bu tarzda kitapları seviyorsanız tavsiye ederim. Ve dilerim sizde okurken en az benim kadar keyif alırsınız :)




Seri üç kitaptan oluşuyor. 

1. The Unbecoming of Mara Dyer - Eksik Parça
2. The Evolution of Mara Dyer
3. The Retribution of Mara Dyer


Dilerim yayınevi bizleri diğer kitapları için çok fazla bekletmez.


Orjinal Adı: The Unbecoming of Mara Dyer
Sayfa Sayısı: 424
Goodreads Puanı:4,12
Benim Puanım:5






Müziksiz olmaz dedim. Yorumu okurken arka planda da bu şarkıyı açın, dinleyin ;)



16 yorum:

  1. Zaten merak ediyordum şimdi iyice körüklendi.
    "İçinde korku, gerilim, paranormal olaylar, romantik.. Her şey vardı. Bir kitapta bulabileceğiniiz ve sizi doyuracağını düşündüğünüz tarzdaydı." Hele de bu cümle !
    Kıskanmadım kiii -_-
    Şaka bir yana gerçekten güzel yorumlamışsın , ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. İlk kitabı bitirdiğimde düşüncelerimi paylaşacağımı söylemiştim. Öncelikle beni bu seriyle tanıştırdığın için teşekkür ederim. Sen ikinci kitap için öyle bir yorum yapmasaydın hayatta almazdım. Kitabı çookkk beğendim. O nasıl bir bitiştir ya. Çatlıyorum meraktan ikinci kitabı bulmalıyım bir yerden. Pegasusu bekleyemeyeceğim. :)
    Tüm yorumlarına bayılıyorum. Bu kitap senden duyup da aldığım 4. kitap. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serinin diğer kitaplarını da okudun mu peki :)

      Sil
  3. Ben eksik parçanın çevirmeniyle konuştuğumda, ''2.ve 3.kitabı da siz mi çevireceksiniz?'' diye sormuştum. ''Evet 2.ve 3.kitap çevirildi teslim edildi, ama ne zaman basılır bilemiyorum.'' demişti. Yani tek çaremiz pegasusun kitabı basmasını beklemek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben seriyi tamamladım ya Pegasus artık ne zaman çıkarır sıkıntı yapmam :D

      Sil
    2. Merhaba .ilk ikiyi okudum.şuan meraktan çatlıyorum.ne zaman çıkacak bekliyorum.tahminlerin var bakalım çıkacakmı..bu arada gerçekten çok güzel ca sürükleyiciydi

      Sil
    3. Merhaba .ilk ikiyi okudum.şuan meraktan çatlıyorum.ne zaman çıkacak bekliyorum.tahminlerin var bakalım çıkacakmı..bu arada gerçekten çok güzel ca sürükleyiciydi

      Sil
  4. Ben eksik parçanın çevirmeniyle konuştuğumda, ''2.ve 3.kitabı da siz mi çevireceksiniz?'' diye sormuştum. ''Evet 2.ve 3.kitap çevirildi teslim edildi, ama ne zaman basılır bilemiyorum.'' demişti. Yani tek çaremiz pegasusun kitabı basmasını beklemek.

    YanıtlaSil
  5. Ben eksik parçanın çevirmeniyle konuştuğumda, ''2.ve 3.kitabı da siz mi çevireceksiniz?'' diye sormuştum. ''Evet 2.ve 3.kitap çevirildi teslim edildi, ama ne zaman basılır bilemiyorum.'' demişti. Yani tek çaremiz pegasusun kitabı basmasını beklemek.

    YanıtlaSil
  6. Ben eksik parçanın çevirmeniyle konuştuğumda, ''2.ve 3.kitabı da siz mi çevireceksiniz?'' diye sormuştum. ''Evet 2.ve 3.kitap çevirildi teslim edildi, ama ne zaman basılır bilemiyorum.'' demişti. Yani tek çaremiz pegasusun kitabı basmasını beklemek.

    YanıtlaSil
  7. Hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Muthisti gercekten mara değil ben vardim orda sanki. Ve kitap en basindan beri akiciydi hani bazi kitaplarda baslari sıkıcı olur biyerden sonra akar gider ama bu kitap muthisdi . Noah benim adamım. Bayildim kitaba okumayanlar varsa bence kesinlikle okumalisiniz gercekten güzeldi

    YanıtlaSil
  8. kitaba bayıldım . 4 . kitap çıkıcakmı ? çıkıcaksa ne zaman çıkar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. Kitap aslında var ama henüz türkçeye çevrilmedi. Olanlar Noah'nın bakış açısından tekrar kaleme alınmış. Umarım çıkar!

      Sil