About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

Gönülçelen - Brenda Joyce | Yorum


Acımasız bir savaşçı arzularına ne kadar karşı koyabilir?
Bronz teni ve masmavi gözleriyle bir ilahı andıran Amansız Rolfe, Normandiya Kralı William'a hizmetlerinin karşılığında Aelfgar Kalesi'ni almak ve Leydi Alice'le evlenmek üzeredir. Fransa'da cesaretiyle ünlenen savaşçı, İngiltere'deyse bir o kadar nefret odağı olmuştur. Ancak yeni bölgesini ele geçirir geçirmez ilk işi, cazibesi ve canlılığıyla genç adamı vatana ihanetin eşiğine getiren Sakson güzeli Ceidre'yı ehlileştirmek olacaktır...


Asi bir kadın can düşmanını baştan çıkarmaya nereden başlar?
Gizemli ve baştan çıkarıcı Ceidre, üvey ablası Alice gibi bir leydi değildir; aksine, soylu üvey ağabeylerinin Sakson isyanını destekleyen bir casustur.Yasak arzularını ateşleyen Amansız Rolfe'a boyun eğmeyi reddeden genç kadın, kibirli savaşçının arzu dolu dokunuşlarına karşı koymaya çalışsa da kendini İngiltere'nin, hatta kralların kaderini değiştirebilecek çok tehlikeli ve şehvet dolu bir oyunun içinde bulacaktır...
Savaşın tüm acımasızlığında imkânsız aşklara yer var mıdır? 



Yazdıklarımı takip eden arkadaşlarım bilirler. Genelde kitap yorumunda mümkün olduğu kadar spoiler vermemeye dikkat ederim. Çünkü o tarz yorumları görmeyi sevmezken nasıl yazabilirim..

Ama bu kitap öyle olamayacak. İlk defa yapmadığım bir şeyi yapıp bol bol spoiler içeren bir yorum yazacağım çünkü acayip sinir oldum kitabı okurken.

O yüzden yorumda ağır spoiler içerir, kitabı okumadıysanız yoruma göz gezdirmenizi tavsiye etmem pek.

Öncelikle kitaba giriş yapmadan evvel, o erkek karakteri şöyle bir eşek sudan gelinceye kadar dövsem nasıl olur?

Kitap, Rolfe ve askerlerinin bir köyü aleve vermesi ile başlar. Orada dikkatini bir kız çeker. Kız oradan uzaklaşmaktayken ise arkasının koşturup kıza oracıkta tecavüz etmeye çalışır. Neyse ki adamları yetişir ve o kızın sahip olduğu kalenin sahibinin kızı Leydi Alice olduğunu öğrenir ki aslında durum bu değildir. Kız, Ceidre'dir. Alice'in üvey kardeşi. Ancak o durumda o kadar korkar ki Leydi Alice olduğunu söylerek işin içinden sağ sağlim çıkabileceğini düşünür. 

Neyse işte bunlar Aelfgar Kalesine doğru yola çıkacaklarken, Rolfe kıza karşı öyle büyük bir arzu duyar ki orada bulunan bir kadınla arzusunu geçiştirmeye çalışır ve Ceidre'de bu iğrenç sahneye şahit olur. Haaa sanmayın iğrençlikleri bununla sınırlı.

Bunlar kaleye gelirler ve orada o kişinin evlenmek üzere olduğu Alice değil de onun üvey kardeşi olduğunu öğrenince delirir Rolfe. 


Hikayenin başlangıcı işte böyle. Yani heralde bıraksanız kitabı tamamını anlatırım size sabaha kadar. O kadar saç baş yoldum ki okurken hani acayip doluyum kitaba karşı o  yüzden.

Ben bu kitaba goodreadste 3 puan verdim. Ki o puanı da yazara verdim bir yerde. Şimdiye kadar kaç kitabını okudum, hiç bu kadar hayal kırıklığı yaşadığımı hatırlamıyorum.

Kadın karakter için diyebilecek hiçbir şeyim yok. Zaman zaman bazı durumlarından hoşnut olmasam da Rolfe'nin yanında melek kalır kesinlikle.

Rolfe... İğrenç yaratık yemin ederim -_- Şöyle düşünün hem Ceidre için seni deli gibi arzuluyorum derken hopppp Alice ile evleniyor. Sonra Alice'in dolduruşlarına dayanamayıp Ceidre'yi de en yakın silah arkadaşı ile evlendiriyor. Ve evlendikleri ilk gece de toprak sahibi hakkını kullanıp Ceidre'ye tecavüz ediyor. bununla da biter mi elbette hayır! İlerleyen bölümlerde hem Ceidre ile hem de onun üvey kardeşi Alice ile yatıyor. 

Hanii kitabın son bölümlerine geldiğinizde Alice'in kendini asmasını göbek atarak karşılıyorsnuz resmen. Çünkü öyle bir şey yapmasa bu çift hayatta evlenemez bile. Rolfe işte bu kadar bencil. Tek düşüncesi toprak, toprakkkk olunca.... Ceidre ile evlenmeleri bile mucize hani kitabın son sayfasında.

Tüm detayları verdim değil mi? Ama inanın elimde değil. Yani kitap çıktığı zaman Brenda Joyce adınıı görünce direk atladım. Çünkü yazarı çok seviyorum ve bu kaleminin de beni yarı yolda bırakmayacağını düşünüyordum. Ancak bu kitap çok sert bir kurgunun zeminine oturtulmuştu. 

Okuyun ya da okumayın diyemiyorum. Karar sizin.

Orjinal Adı: The Conqueror
Sayfa Sayısı: 440
Goodreads Puanı:3,93
Benim Puanım:3





2 yorum:

  1. Kitaptan bu kadar nefret ettiysen 3 puan çok fazla olmamış mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece erkek karakterden haz etmedim. Brenda Joyce'u sevdiğimden de 3ten aşağı vermeye elim gitmedi doğrusu..

      Sil