About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

KGBT 4. Tur || Sevginin Büyüsü - Beth Hoffman | Yorum


Hayatın zorluklarını yenip hayatta kalabilen kadınlar daima güçlü ve güzeldir.
Bazen hayat kötüye gider, her şey içinden çıkılmaz bir hal alır. Yapılacak bir şey yokmuş gibi görünür, sanki çıkmaz bir sokaktasınızdır.İnancınızı yitirdiğiniz, bitti dediğiniz, dua etmekten bile vazgeçtiğiniz anda, hayat size inanmanız, umut etmeniz ve yeniden başlamanız için göz kırpar.

Sevginin Büyüsü her şeye rağmen hayata tutunmanın hikâyesi…

"Acıların, insanları gerçek dostluklara ve sevgiye sürükleyişinin büyüleyici hikâyesine tanıklık edeceğiniz, sımsıcak bir roman..."
-Kristin Hannah

"Sevginin Büyüsü okuyucularına paha biçilmez bir değeri hatırlatıyor: Her şey içinden çıkılmaz göründüğünde bile, birkaç
iyi arkadaş hayatınızı bunun tam tersine çevirebilir."
- People

"Sevginin Büyüsü’nü okurken kalbim CeeCee adına defalarca kırılırken bile, kendimi gülmekten alamadığım zamanlar oldu. CeeCee’nin kaybettiklerini unutamayacaksınız, ama onun cesaretini ve iç dünyasının derinliğini de aklınızdan çıkaramayacaksınız."
- Luanne Rice

"İnsanın içine işleyen dokunaklı bir roman. Güney’in yaz akşamlarındaki manolya kokuları gibi cazip, kendini
sevdiren ve tatlı tadındaki bu kitabı okumak gerçek bir keyif."
- Mary Kay Andrews



Karakterimiz Cecelia Rose.. Doğduğu andan itibaren hayat ile zor bir yoldan yanışmış.. Ancak küçücük yaşına rağmen kocaman kalbi olan, annesine sahip çıkan biri. Kendisini ne kadar hayran olarak okuduğumu tarif edemem..

12 yaşındaki bir kızın etkileyici ve çok tatlı bir hikayesi.. Yaşadığı farklı ailevi durumlardan nasıl kurtulduğunu okumak, onlardan ders alarak önüne bakması.. Yaşına göre kesinlikle çok güçlü bir karaktere sahipti.

Bu kitabın sanırım en önemli özelliği de tüm yaş grubuna hitap etmesi..

14 yaşındaki birisi de 44 yaşındaki birisi de çok önemli dersler çıkarabilir kesinlikle bu kitaptan kendisine..

Cece'nin teyzesini ne kadar sevdiğimi bir kenara koyarsam eğer, benim en çok hayran kaldığım bir diğer karakter de Bayan Gertrude Odell oldu. Annesi ile zorlu bir ilişki içinde olan küçük bir kızı sevgisi ile sarmalaması ve ona ait bir 'an' verebilmesini gıpta ile okudum. Her pazar yaptıkları rutine keşke bende dahil olabilseydim dedim..

Kitap içerisindeki -psikoz anneyi saymazsam eğer- tüm kadın karakterler güçlüydü. Bu da hemcinslerimi her tür zorlu koşulun altından nasıl hayatta kalarak ilerlemeye devam ettiklerini okurken ayrı zevk aldım.

Yazar ile ilk tanışmamızdı. Ben kalemini çok sevdim. Akıcı ve çok güçlüydü. Açıkçası ilk başta bir bir aile draması okuyacağımı sandım ki bir bakıma yine öyleydi ama işte 12 yaşındaki CeCe kalbime işledi :)

Bu kitap yazarın yayınladığı ilk kitabı. Ancak okurken bunu hiç hissetmiyorsunuz.
Ben kesinlikle tavsiye ederim herkese.

Çünkü bu hayat. Kurguları dışarıda bırakmış, hepimizin yaşabileceği her şey mevcuttu. İşte dedim gibi kitap kısaca hayatın bir yüzünü göstermiş bizlere. Hem de çok başarılı bir şekilde..


Orjinal Adı: Saving CeeCee Honeycutt
Sayfa Sayısı: 400

Goodreads Puanı:3,90
Benim Puanım:4,5


2 yorum:

  1. Akıl hastası annesi olan bir akrabam vardı. Nasıl yaşamları olduğunu az buçuk biliyorum. İlk fırsatta edinip okuyacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam bittersweet tadında bir kitaptı, o zaman okumalısın sende tavsiye ederim :)

      Sil