About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

Kitap Alışverişim #3


Biri yeni kitap mı dedi? ;)
D&R 9,90 kampanyasından aldıklarım..



1. Bram Stoker'ın Kayıp Günlüğü : Elizabeth Miller & Dacre Stoker

Bir süre önce, Dracula'nın yazarı Bram Stoker'ın uzun zamandır kayıp olan günlüğü, torununun oğlu Noel'in tozlu tavanarasında bulundu.

Titizlikle kopyalanan ve incelenen günlük, yüz yılı aşkın bir zaman önce Dracula'yı yazan adamın karmaşık yaradılışıyla tanıştırıyor bizi. Stoker'ın kendine sakladığı düşüncelerini ve yıllar içinde gelişen üslubunu gösteren bu günlük, Dublinli yazarın kent yaşamının, esin kaynaklarının, şiirlerinin, hatta şakalarının bile not edildiği bir hazine. Bram Stoker'ın yazar akrabası Dacre Stoker ile dünyanın en önde gelen Dracula araştırmacısı Elizabeth Miller'ın beraber hazırlayıp bilgilendirici metinlerle zenginleştirdikleri bu eser, Stoker gibi ilginç bir kalemin yazarlık macerasını izleyip satır aralarında dedektiflik yapmak isteyen okurları cezbedecek.

Bram Stoker'ın Kayıp Günlüğü, İthaki Yayınları'nın yeni dizisi Kalem ve Yaşam'ın ilk kitabı. Genellikle edebiyatın biyografi, günlük, anı ve mektup gibi mahrem odalarına yapacağımız ziyaretlerin ilki için Bram Stoker'dan daha iyi bir seçim olamazdı herhalde. İthaki, sizi vampir edebiyatında etkisi artarak görülen Dracula'nın yazarının odasına davet ediyor. Vampirin Jonathan Harker'a söylediği gibi, "Özgürce, kendi iradenizle girin!"

Bu kitabı çıktığı zamandan beri istiyordum. Hatta İzmir Kitap Fuarı zamanı yaptığım listenin en başına yazmıştım bu kitabı. Ama yayınevinin oradaki indirim oranı beni hayalkırıklığına uğratmıştı. %20 gibi komik bir indirim kitap fuarı ruhuna ters bir kere! Neyse 9,90'a düşmüş, hiç kaçırır mıyım;) 


2. Karanlık İşler : Kenneth Oppel

Niyetlerin en safı bile, en karanlık tutkuyu kışkırtabilir.Frankenstein ailesinin Cenevre yakınlarındaki şatosunda, birbirine güçlü duygularla bağlı ikiz kardeşler Victor ve Konrad… Güzelliğiyle büyüleyen kuzenleri Elizabeth… ve dostları Henry…

Şatonun dehlizlerinde gizli, simyanın sırlarıyla dolu kitapları barındıran Karanlık Kütüphane'yi tesadüfen bulan gençler, farkında olmadan Pandora'nın Kutusu'nu da açmışlardır. Bu tesadüfün hayatlarının dönüm noktası olmasını sağlayacak olaylar, ikizlerden Konrad'ın ölümcül bir hastalığa yakalanmasıyla başlar. Kitapların birinde adı geçen Hayat İksiri'nin yapılabilmesi için gerekli olan bileşenleri bulma yolunda tehlikeli bir maceraya atılan Victor, Elizabeth ve Henry, Konrad'ı kurtarabilecekler mi? Aşk ve dostluğun, kardeşlik ve aile bağlarının, bencillik ve özverinin, cesaret ve kararlılığın sınandığı bu serüvende kazanan kim olacak?

Ödüllü yazar Kenneth Oppel, Macarca, Portekizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve hatta Tayca gibi birçok dile çevrilen bu genç yetişkin türündeki romanında, Mary Shelley'nin ünlü kahramanı Frankenstein'a yeniden hayat veriyor.Karanlık İşler, dünya edebiyatının önemli klasiklerinden Frankenstein'a yakışan bir roman. Gerçek anlamda, Frankenstein'ın Çıraklık Dönemi.

İnternetten alışveriş yapan arkadaşlar bilir, İthaki'nin indirim oranları öyle pek yüksek değildir %20-25 arasında değişir. Bende 9,90 görünce ne kadar istediğim verse sepete atmadan edemedim :)


3. Mistik Şehir : Theo Lawrence

Manhattan sular altında.
Küresel ısınma kaotik bir şehir yarattı.
Bir kız aşkını hatırlamıyor.
Ve tıpkı Romeo ve Juliet'teki gibi iki düşman aile yüz yüze geliyor.

Manhattan'ın hükümdarları sular altındaki eski şehri yoksullara bıraktılar.
Ve kendilerine gökdelenlerin tepesinde yepyeni bir şehir inşa ettiler.
Şimdi büyü gücüne sahip mistiklerin enerjilerini sömürerek ayakta kalıyorlar.
Yükseklerde yaşayan Aria Rose, ailesinin gücünü artırmak için bir evliliğe zorlanıyor.
Fakat yakışıklı bir mistik ve tutkulu bir devrimci olan Hunter'ın ortaya çıkışı Aria'nın hayatını sonsuza dek değiştiriyor.

Korkunç bir isyan ateşlenmek üzere.

Bu kitabı da çok uzun zamandır istiyordum. Sahafa düşer diye umuyordum. Ama imdadıma D&R yetişti sağolsun :D Gerçi kitap yıpranmış bir halde ama.. Napalım :(


4. Dracula Günlükleri : Kim Newman

Acımasız Bir Çağ Başlıyor

1888 yılındayız, Kraliçe Victoria yeniden evlendi ve eşi de Eflak prensi, kötü şöhretli Kont Dracula'dan başkası değil. Kirli soyu, giderek artan sayıda sakininin vampir olmayı tercih ettiği Londra'da yayılıyor.

Whitechapel'ın gaddar arka sokaklarında, "Gümüş Bıçak" adı verilen bir katil, vampir kızları yok ediyor. Sonsuza kadar genç kalacak vampir Geneviève Dieudonné ve Diyojen Kulübü üyesi Charles Beauregard, sadist katili ararken bir araya geliyor ve İngiltere'nin en kana susamış hükümdarı ile yüzleşiyorlar.

"Kim Newman'ın Dracula Günlükleri yeniden basıldı; bunu kutlamalıyız. Bu kitap edebiyatın, tarihin ve vampirlerin ilk karışımıydı; vampirlerin artık her yerde oldukları bir dünyada da hâlâ en iyisi ve dişleri eskisi kadar keskin. Yorumları ve akıl oyunlarıyla okuması mecburi bir eser. Tek kelimeyle muhteşem."
Neil Gaiman

"Stephen King vampirlerden nefret ettiğimizi farz ediyor; Anne Rice onları sevmeyi güvenli bir hale getiriyor, çünkü onları birbirinden nefret ettiriyor. Kim Newman ise çoğumuzun onlarla bir arada yaşadığından kuşkulanıyor... Dracula Günlükleri o postmodern türün, kendiyle takıntılı ölmeyenlerin mutlak tasviri."
Newyork Times

Sevgili yayınevleri.. Bu kitapları almaya çalışan kesim daha çok öğrenciler.. Yani bir kitaba 32 lira etiket koyarsanız ayıp olur! Amacınız okumayı yaygınlaştırmak değil de, nedir o zaman? Bir söyleyin lütfen bana da!..


5. Bir Kıvılcım Yeter : Bella Andre

Hikâyenin nasıl bittiğini anlatmadın?"
"Bitmiyor çünkü."

Sullivan ailesinin cesur ve yakışıklı üyesi Gabe başarılı bir itfaiyecidir; Megan ise yıllar önce pilot eşini iş kazasında kaybetmiş, kızıyla birlikte yaşam mücadelesi veren genç ve güzel bir kadın. Bir gün, bilinmeyen bir nedenle dairesinde yangın çıkar ve onları kurtarmaya gelen kişi itfaiyeci Gabe olur.

Yolları büyük bir felaketle kesişen ve birbirlerini tanıdıkça yakınlaşmaya başlayan bu iki insanın, duygularını dizginlemeleri için geçerli nedenleri vardır. Gabe önceki ilişkisinde yaşadığı sorunlar nedeniyle âşık olmaktan kaçınır. Megan ise tehlikeli mesleği olan bir başka adamı daha sevip kaybetme riskini göze alma cesaretini gösteremez.

Kaçınılmaz ikilemlerle nasıl baş edeceklerini bilemeyen âşıkların önünde iki yol vardır: Tutku kıvılcımlarına teslim olmamak için bu ilişkiden kaçmakla, her türlü riski göze alarak ateşe atılmak arasında bir tercih yapmak zorundadırlar.

"Bu kitap, aşkın zaman ve mekân tanımadan beklenmedik bir anda hayatınıza misafir olabileceğine güzel bir kanıt."
-Cosmopolitan-

"Bella Andre'nin kaleminden çıkan her roman gibi aşkın ve romantizmin hayat verdiği sımsıcak bir hikâyeyle daha tanışmaya hazır olun."
-Romantic Times-

"Sullivan kardeşlerin aşkla tanışan her üyesi gibi Gabe Sullivan da dur durak bilmeden duygularının peşinden gitmeye kararlı."
-Amazon-

Sullivan kardeşleri seviyorum. Yazarı seviyorum. Bulmuşum bu fiyata kaçırmak istemedim. Gerçi sepeti onayladıktan sonra ilk kitabın olmadığını farkettim ama :( Neyse, belki sahafta falan bulurum umarım..


6. Gül ve Avcı : Asude

Bir başkaldırıdır aşk... Önce isyancısını yıkar!

Bir Erkek...
Varlığı hem tehlikeli ve korkunç, hem de sonsuza değin güçlü ve korunaklı... Onun karşı konulmaz etkisine kapılan bir kadın sıcak bir gülüşüyle ısınabilir, mavi gözleriyle sonsuz bir denize açılabilir, siyah saçlarıyla zifiri bir geceye korkusuzca dalabilirdi.

Ona yaklaşmak ise ateşe çırılçıplak yürümek demekti.

Bir Kadın...
Hem bir kraliçe kadar sarsılmaz, hem de titremeye hazır bir yaprak gibi ürkek ve utangaç... Bir erkeği masumiyetiyle prangasız tutsak edebilir, incindiğinde ise bütün dünyaya kafa tutabilirdi. Kalbi ve masumiyeti acımasızca ihlal edildiğinde artık onun için ateşe yürümek zamanı gelmişti.

Kadın ateşten korkmuyordu, çünkü çoktan yanmıştı.

Evelyn Rosa Drummond, en değerli varlığı olan kalbini bu tehlikeli adama sunduğunda onun aşkına erişebileceğine inanmıştı. Oysa tüm varlığını emanet ettiği Harewood Dükü Julian Benedict Wharton tarafından bir fahişe olarak görülmek gibi korkunç bir yanılgının kurbanı olmuştu.

Ve talih, karşısına dayanılmaz bir intikam fırsatı çıkardı. Herkesin çekindiği bu tehditkâr ve gizemli adama yapılan cinayet suçlamasını ispatlayacaktı. Oysa Julian'ın en yakınına kadar sızmayı başardığında, kalbinin müthiş bir sınanmaya tabi tutulacağından habersizdi.

Gönlünü bir kez daha bu cazibeli adama kaptırmayacağına söz vermek ise gölgesine sığındığı bir yalandan öteye gidemeyecekti! 

Beğeneni de çok yazarın beğenmeyeni de.. Aslında Pabucumun Ajanı 1-2'yi almıştım. Gerçi hala okumak kısmet olmadı :D Birgün bu yazara da başlayacağım ya.. Ama bakalım ne zaman :)

4 yorum:

  1. Gül ve Avcıyı görünce,tüh ya o kitaba niye para vermiş ki diye düşündüm :) Yazarın kaleminin vasat olduğunu düşünüyorum.Ama tabi herkesin zevkleri farklıdır.Yorumunu merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte yazar ya çok sevilmiş ya da hiç sevilmemiş. Bende durumumum nasıl olacağını merak ediyorum ^^

      Sil
  2. Bence Gül ve Avcı bir Türk yazar tarafından yazılabilecek en güzel historical :)
    Hatta bazı yabancı yazarlardan çok daha iyi bir dili var Asude'nin. Ben beğeneceğini düşünüyorum, umarım biran önce okursun. Yorumunu çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm bir Rita Hunter olabilir mi acaba Asude benim için? En kısa zamanda okumam lazım o zaman onu da ^^

      Sil