About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

Kitap Alışverişim #4



Bugün kargo ile gelen mutluluklar :)
Teşekkürler kitapyurdu, son zamanlarda yaptığım en hızlı alışveriş oldu.


1. Tatlı Ceza : Pamela Clare

Aşk sahip olmak değil ait olmaktır

5 sterlin… Yalnızca 5 sterlin karşılığında sözleşme onundu. Cassie köle ticaretinden nefret ediyor olsa da, Virginia'daki çiftliklerinde çalışacak işçilere ihtiyacı vardı ve o adamı ilk gördüğünde ateşler içinde kıvranırken onu o halde bırakırsa ölüme terk edeceğini de biliyordu. Fakat adamın yaraları iyileştikçe ve teninin bronzluğu güneşte daha da belirginleştikçe Cassie, Cole Braden denen bu adamın belgelerde yazılı olandan çok daha tehlikeli olduğunu öğrenecekti - çünkü tek bir bakışıyla nefesini kesiyor ve dokunuşuyla tüm duyularını esir alıyordu.

Kaçırılan, dövülen ve bambaşka bir isim ile çağırılan Alec Kenleigh ise İngiltere'de yaşamış soylu ve yakışıklı bir beyefendiden Amerikan kolonilerinde çalıştırılmak üzere alınan sözleşmeli bir köleye dönüşmüştü. Onu çiftlikteki herkes Cole Braden olarak biliyordu ve insanların gözünde kadınları baştan çıkarıp hayatlarını karartmakla suçlanan, sürgün edilmiş bir adamdı. Ona sahip olan büyüleyici güzellikteki bir kadına gönlünü kaptırınca, hem aşkına hem de özgürlüğüne sahip olabilmek için gerçek kimliğini ispatlaması gerekecekti. İşte o zaman her şeyi kendi lehine çevirebilirdi…
(Tanıtım Bülteninden)

Historical manyağı olaraktan, bu tarzda yeni kitap çıktığını gördüğümde dayanamıyorum. Hemen hepsini almak istiyorum ^^ Konusu çok ilgimi çekmişti. En kısa zamanda okuyacaklarımdan..


2. İntikam Ateşi : Karen Marie Moning

Tehlikenin farkında mısınız?

ONLAR her yerdeler!

MacKayla Lane, kız kardeşi Alina'nın intikamını almak için Dublin'in tehlikeli sokaklarında canı pahasına mücadele ediyor.

Dokunan herkesin korkunç şeyler yaptığı bir kitabın peşinde, Kelt efsanelerine konu olan yaratıklarla savaşıyor, değişiyor ve yetişkin bir kadına dönüşüyor.

Etrafındaki kimseye güvenmiyor. Ne dizlerinin bağını çözen Fae Prensi Vlane'e, ne henüz ne olduğunu çözemediği Barrons'a, ne de kendisi gibi sidhe-kâhini kızları yöneten Rowena'ya.

Sadece intikamı, yitirdikleri ve dünyanın kaderi için savaşıyor. Ve oldukça da sağlam dövüşüyor.

Bu serinin ilk iki kitabını birlikte almıştım. Seriye başlamadan önce tüm kitaplarını tamamlamak istiyorum. Bir umut belki takasta rastlarım ya da sahafta denk gelirim demiştim.. Ama maalesef bu iki yerde de bulamadım. Son çare yine kitapyurdu oldu. Diğer iki kitabı da en kısa zamanda alıp, seriye başlamak istiyorum :)


3. Aşk-ı Felek : Cassie Mae

Âşık olmak için küçük bir yardıma ihtiyaç duyan herkese ithaf edilen bu hikâyede Kayla en yakın arkadaşının sevgilisi, okulun popüler çocuğu Talon'a çılgınlar gibi âşıktır. Onu ilk o görmüştür ancak en yakın arkadaşı Reagan ondan önce davranmıştır. Kayla'nın bu duygularını sadece Wesley bilmektedir. Wesley, Talon'ın en yakın arkadaşıdır ve Reagan'a âşıktır. Wesley ve Kayla aşklarına ulaşmak için beraber çalışmaya karar verir.

"Cassie Mae'nin kitapları zevkli kaçamaklarımdan biri haline geldi. Zevkli çünkü kim romantik komedi okumayı sevmez ki? Kaçamak çünkü kitabı okurken tüm sorumluluklarımı bir kenara bırakıyorum. Ne? Bulaşık mı var?"
-Pauline Creeden-

"Kesinlikle Aşk-ı Felek'e bayıldım. Sevimli, eğlenceli, kaçık ve etkileyici..."
-The Shadow Realm-

"Kısa ve çok lezzetli bir hikâye arıyorsanız o zaman doğru yerdesiniz!"
-Dark Faerie Tales-

"Mae, beni tüm hikâye boyunca kıkır kıkır güldürdü. Yarattığı karakterler eşsiz ve eğlenceli."
-Book Ner-
(Tanıtım Bülteninden)

Pena'nın yine kaliteli bir iş çıkardığını umuyorum :) 


4. Aslında : Cora Carmack

New York Times ve USA Today'in en çok satanlar listesinde yer alan Cora Carmack'ın ikinci kitabı "Aslında"

Mackenzie "Max" Miller'in bir sorunu var. Ailesi ona sürpriz bir ziyarete geliyordur ve eğer onun boyalı saçlarını, dövme ve piercinglerini görür­lerse onu evlat­lıktan reddedebilirler. Daha da kötüsü ailesi, erkek arkadaşı olarak Mace gibi boynunda dövmesi olan ve bir müzik grubunda çalan biriyle tanışmayı kesinlikle istemez. Max, tüm yalanları bir bir dökülmek üzereyken Cade'le tanışır. Cade Philadelphia'ya Teksas'taki sorunlarını geride bırakmak için gelmiştir. Sorunlarıyla ilgilenmek istemiyordur. Max bir kafede ondan erkek arkadaşıymış gibi davranmasını istediğinde bu oyunu oynayabileceğini düşünür ve kabul eder. Yalnız rolünü o kadar iyi oynuyordur ki oyunun sonu bir türlü gelmez...

"Olağanüstü. İlk Defa'dan sonraki favori kitabım Aslında. Kesinlikle okunmalı."
- Jennifer L. Armentrout, yazar-

"Aslında'da istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Erotik gerilim, kırık kalpler ve muhteşem karakterler Cora Carmack'in eğlenceli dilinde bir araya geliyor."
- Colleen Hoover, yazar -

"Bir kitaptan bekleyebileceğim her şey burada. Yaşamdan bir dilim gibi. Daha fazla Cora Carmack istiyorum."
- Sophie Jordan, yazar-
(Tanıtım Bülteninden)

Kitap çıktığı dönemden beri alınacaklar listemdeydi. Ama Pena sağolsun indirimi %25lerde.. Bu oranlar devamlı kitap alan benim gibiler için pek iç açıcı değil. O yüzden sahafta çok arandım. Hatta ilk kitabı olan İlk Defa'yı bulmuştum orada ama bunu bulamamıştım. Bende dayanamadım, bu ayki sepete ekledim :)


5. Kalbimi Çaldın : Rita Hunter

Cordelia Winslet için Wayne Malikânesi, sadece kısa bir süredir orada yaşıyor olmasına rağmen tam anlamıyla bir sığınaktı. Geçinmeleri için dolgun bir maaş, doğanın tüm nimetlerini bir arada barındıran zengin topraklar ve güvenli bir ortam… Büyükbabasının bahçıvan olarak işe başladığı bu görkemli malikâneye, söylemeye mecbur kaldıkları küçük yalanla yerleştiklerinde ne deli dolu Cordelia ne de aklı başında Henry Cornwel başlarının belaya gireceğini düşünüyorlardı. Zaten öyle düşünmeleri için de hiçbir sebep yoktu. Tabii bu varsayım, VII. Wayne Dükü Edward Alexander Wayne'in Londra eğlencelerinden sıkılıp, sahip olduğu topraklara dönmeye karar verdiği an yerle bir olacak ve bundan sonra hiçbir şey Cordelia için aynı olmayacaktı…
(Tanıtım Bülteninden)

Bu yazarı cidden çok seviyorum. Vee uzun süre bu kitabı ve Tatlı Tuzak kitabını aramıştım ancak baskıları tükendiği için hiçbir yerde bulamıyordum. Sevgili yazarımız bu ikisinin yeniden basılacağını haber verdiğinde çok sevinmiştim. Tatlı Tuzak kitabını da merak ediyorum ama bunun konusu bana daha çekici geldi, o yüzden ilk bunu almak istedim :)


6. Yeni Bir Başlangıç : Kim Karr

Ya "Hayatta bir kez" olabilecek bir şey için ikinci bir şansınız varsa? Trajediyle dolu geçmişi Dahlia London'ın ruhunu tamamen parçalamıştı. Mutlu son onun için bir hayalden bile uzaktı. Ama ya yeni bir başlangıç şansı olsaydı?

Wilde Ones'ın solisti River Wilde, Dahlia'nın hayatına yeniden girdiğinde, ilişkilerini ateşleyen güç, geçmişte engel olunan duyguların da etkisiyle fazlasıyla yoğundu. Dahlia, geçmişin izleri ve yeni hayatı arasında bocalarken hissettiği acı yavaş yavaş hafifliyordu ama suçluluk duygusundan kurtulamıyordu. River, onun kurtarıcısı olmak istiyor, onu yeniden hayata döndüren adam olmak için her şeyi yapıyordu. Ama peşlerini hiç bırakmayan bir geçmişle, kendilerine yeni bir gelecek kurabilecekler miydi?

"Sizi aynı anda hem aşka hem de karanlığa boğacak bir kitap. Kitabın sonu için ise... Vay be!"
-Merve Akıncı, Şahmelek romanının yazarı-

"Yeni Bir Başlangıç, ilk görüşte aşkın varlığına ve ruh eşinizle aranızda koparılamaz bir bağ kurabileceğinize sizi inandırırken, şaşırtan kurgusuyla ise okuyucuyu kolayca içine çekmeyi ve hikâyenin bir parçası haline getirmeyi başarıyor."
- Burcu Büyükyıldız, Çilek Mevsimi romanının yazarı-

"Büyüleyici, sürükleyici ve gizemli!"
- Natasha Boyd, Aşka Var Mısın? romanının yazarı-

"Duygusal, beklenmedik ve kesinlikle ateşli."
- K.A. Tucker, On Küçük Nefes romanının yazarı-

"İnanılmaz derecede duygusal, romantik, seksi ve bağımlılık yaratıcı!"
- Samantha Young, Dublin Caddesi romanının yazarı-
(Tanıtım Bülteninden)

Bu ay Yabancı Yayınevi'nin beni batırdığını söylemiş miydim? Yani cidden böyle güzel kitapları neden Ocak ayına sıkıştırdınız... İnsan okuyucusunu da düşünür :D Gerçi ben 'Gözlerindeki Canavar' kitabının  bu ay çıkmasını umuyordum ama.. Neyse, sağol sevgili yayınevi cebimde bir kuruş bile bırakmadın :D


7. Abim Deniz : Can Dündar

"Bu kitapta Deniz'in durgun, fırtınalı, eğlenceli, dalgalı hallerini ve yer yer derinliklerini bulacaksınız. Neden bugün hâlâ on binlerce çocuğun adında yaşadığını, her kesim tarafından sevilip sayıldığını, ölüm yıldönümlerinde nasıl olup da her yıl biraz daha büyüyen kalabalıklar toplandığını, her direnişte, her mitingde isminin niçin ısrarla anıldığını, neden Gezi Direnişi patladığında AKM'nin en görünür yerine onun posterinin asıldığını daha iyi anlayacaksınız."

Bugüne kadar özenle saklanan fotoğraflar, mektuplar ve belgeler, Can Dündar'ın deneyimli gazeteciliği ve Deniz'in yıllarca sessiz kalan kardeşi Hamdi Gezmiş'in tanıklığıyla birlikte ilk defa bu kitapta gün yüzüne çıkıyor. Devrim ideali peşinde fedakârca koşturmuş bir kuşağı ve dönemin siyasi atmosferini ortaya koyan Abim Deniz Denizlerin "onurlu ve cesur" duruşlarına içten bir selam…
(Tanıtım Bülteninden)


Bence bu herkesin kitaplığında bulunması gereken bir kitap. Aslında ilk çıktığı gibi alırdım ama.. Kitapyurdunun seçilen kitapta %60 indirim kampanyasında belki bu güzel kitabı seçerler diye çok bekledim.. Her hafta bu kitabın adını yazdım.. Şansıma denk gelmedi bir türlü. Ve ben okumak için sabırsızlandığımdan daha fazla beklemek istemedim. 


Bu sepetimi kitapyurdundan yaptım. Zaten her ay istisnasız oradan siparişimi veriyorum. Ekstra %5'lik indirimi kaybetmek istemiyorum çünkü.. Sadece Abim Deniz kitabının arka kapağında sorun var. Onun dışında kitaplarım temiz geldi! Ama gerçi yine de bir sıkıntım var.. O da kitapyurdunun artık ayraç göndermeyi kesmesi.. Buna gerçekten de anlam veremiyorum. Önceleri bol bol nescafe de gönderirlerdi onu kestiler, tamam bunu anlarım ama ayraç göndermeyi bırakmaları? İşte bu gerçekten çok saçma.. Neyse sipariş değerlendirme formu yolladıklarında yine bu sorunu belirtmeden geçemeyeceğim onlara.

2 yorum:

  1. Alışverişlerimin çoğu kitapyurdundan benim de. Hızlı ve eksiksiz geldi hep ama ne yazık ki her kargoda mutlaka kitaplarda kalın bir toz tabakası oluyor. Eski kitapları sipariş etsem neyse yeni kitaplarında bile toz oluyor.
    İlk Defa kitaplığımda uzun zamandır bekliyor. Aslında ile birlikte almak istemiştim ama okuduğum yorumlar pek iç açıcı olmadığı için almadım. Senin yorumunu bekliyorum en kısa zamanda :D Fever serinin tüm kitaplarını topladıktan sonra başlamak çok akıllıca bir karar bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk Defa kitabı için ilk başta benimde gözümü korkutmuşlardı ancak ben açıkçası beğenmiştim. Yani ondan çok çok daha kötülerini okuduk, okuyoruz :)

      Sil