About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

Kitap Alışverişim #10, #11




1. Kara Tutku : Christine Feehan


"Feehan, Karpatyalı vampirleri canlı ve tutkulu bir şekilde anlatırken, ne kadar hünerli olduğunu anlatıyor."
-Publishers Weekly-

"Tatmin edici bir macera ve romantizm... Aşk ve tehlikenin çekici kombinasyonu, Feehan'ın son kitabında yer alıyor."
-Booklist-

Yedi yıl önce Doktor Shea O 'Halloran, o güne kadar şahit olmadığı tüyler ürpertici bir acıyla kıvrandı. Adeta işkenceye maruz kalmıştı. En sonunda ızdırabı sona ermiş ama bu deneyimi asla unutmamıştı.

Shea bütün ömrünü onu yavaşça öldüren, nadir görülen genetik kan hastalığına çare bulmaya adamıştır. İki adam ona yaklaşıp kendisini vampirlikle suçladığında Shea'nın bazı soruları yanıtlanmaya başlar.

Hayatı pahasına kaçar ve açıklayamadığı bir histen dolayı, Romanya'ya gider. Kadim olanlardan Jacques Dubrinsky bu hissi açıklayabilecek yegane kişidir. Yedi yıl önce, birkaç insan ve Karpatyalı bir hain tarafından kaçırılan, işkence gören ve diri diri gömülen Jacques. Yıllar boyu çektiği acılar ve duyduğu açlık yüzünden Jacques deliliğin eşiğindedir. Gücünden geriye kalan son kırıntılarla, Shea'yı gömüldüğü yere getirmeyi başarır. Ancak Shea, onun şifası mı yoksa avı mı olacaktır?



Serinin 1. ve 5. kitapları elimdeydi sadece. Seriyi tamamlamadan başlamak istemiyordum. Sahafta da bu kitabına denk geldiğim an kaçırmak istemedim ^^
 

2. Takipçi : Kevin Hearne

"Bu müthiş esprili seride, Kelt mitolojisinin kahramanları ve günümüzde yaşayan kadim bir Druid, Arizona çöllerinde bir araya geliyor."
-Kelly Meding, Three Days to Dead'ın yazarı-

Druidler'in sonuncusu, Atticus O'Sullivan, Arizona'da huzurlu bir yaşam sürüyor. Eski bir kitapçı dükkânı işletiyor ve boş zamanlarında İrlanda av köpeğiyle birlikte avlanmak için şekil değiştiriyor. Komşuları ve müşterileri, Atticus'un yirmi bir yaşında, yakışıklı, dövmeli bir İrlandalı olduğunu düşünüyor. Hâlbuki Atticus tam yirmi bir yüzyıl yaşında. Gücünü topraktan alıyor, keskin bir zekâsı var ve zekâsından daha da keskin olan Cevaplayıcı, Fragarach kılıcını kullanıyor.

Ne yazık ki, gazabı şiddetli bir Kelt tanrısı da bu kılıcın peşinde ve yüzyıllardır Atticus'un takipçisi. Üstelik bu sefer amacına çok yaklaştı. Atticus ondan kurtulmak için bütün gücünü toplamak zorunda. Ayrıca baştan çıkarıcı ölüm tanrıçasının, vampir ve kurtadam avukatlarının, bedeni bir cadı tarafından ele geçirilen çekici bir garsonun ve meşhur İrlandalı şansının yardımına ihtiyacı var.

"Kevin Hearne, hem tuhaf bir şekilde tanıdık hem de şaşırtıcı derecede orijinal bir dünya yaratarak eski mitlere yeni bir soluk getiriyor."
-Nicole Peeler, Tempest Risinç'm yazarı-
(Tanıtım Bülteninden)



Bu serinin çok methini duydum :) Sahafta her seferinde bir sonrakinde seni alacağım diye diye en sonunda başkalarının eline geçmeden kitabı aldım :D Geriye 5 kitabı kaldı :)

3. Siyah Elbisenin İtirafları : Elizabeth Boyle

Thalia Langley onu ilk kez gölgelerin arasında görmüştü…

Görür görmez de bir aziz olmadığını anlamıştı. Adam, Hollindrake Dükü'nün taşralı kuzeni olduğunu iddia ediyor olabilirdi, ama o kadar çekici bir adamın saf bir taşralı olamayacağı açıktı; olsa olsa acımasız bir hovarda olabilirdi. Zarif yürüyüşü ve güçlü vücudu, Tally'nin aklını yasak düşüncelerle dolduruyordu. Bu adam ona kim bilir ne "fenalıklar" yapardı…

Gerçekten de Lord Larken sakar bir taşra rahibi falan değil, Majesteleri'nin hizmetinde çalışan usta bir casustu. Ve oraya cüretkâr bir planla hapishaneden kaçırılan tehlikeli bir korsanı öldürmek için gelmişti. Vatanına sıkı sıkıya bağlı olan Larken, işine çomak sokan bir Mayfair kızının, kendi acımasız planlarına engel olmasına izin verecek değildi. Ama o küçücük elbisesiyle kendisini bile baştan çıkarmayı başaran bu kıza nasıl direnecekti ki?

"Nükteli bir anlatım tarzı, sevimli orijinal karakterler ve son derece yaratıcı bir olay örgüsü." Booklist
(Tanıtım Bülteninden)


Blogumu veya goodreads hesabımı takip edenler bilir. Yaptığım alışverişlerde bir tane bile olsa historical almadan edemediğimi. Bu kitap için yeni çıktı diyebiliriz yani öyle çok uzun zaman olmadı ve sahafta rastlayınca gözlerime inanamadım. Kaptım tabi direk :D

Bu 3 kitap için sahafa 25 lira verdim. Düşünün 25 liraya tek bir Pegasus kitabı bile alamıyorsunuz :D






1. Suçlu Zevkler : Laurell K. Hamilton

Kimse ruhun karanlık arzularını New York Times çoksatan yazar Laurell K. Hamilton kadar iyi bilemez. Hamilton, Suçlu Zevkler'de
bizleri Vampir Avcısı Anita Blake'le tanıştırıyor. Anita ufak tefek, esmer ve yeri geldiğinde de çok tehlikeli. Ancak şehrin en güçlü vampiri yardım istemek için kapısını çaldığında Anita en büyük korkusuyla yüzleşmek durumunda kalıyor, içindeki kuvvetli açlığı uyandırabilecek bir erkek!

"HAYATTA OLMAK BENİ NİYE ŞAŞIRTACAKTI Kİ?.. Orada, boynumun sağ tarafında gerçek bir şey duruyordu. Minik, ufacık diş izleri. Nikolaus beni zehirlemişti. Eminim korkacağımı düşündü. Ki haklıydı. Olsun, ben bütün uyanış saatlerimi korktuğum şeylerle yüzleşip onları yok etmeye harcadım. Bin yaşındaki usta bir vampirle uğraşmak zor bir görev ama her kızın bir amacı olmalı, değil mi?"

"Yetişkinler için Vampir Avcısı Buffy... Aksiyon hiç durmuyor."
-The New York Review
"Vahşi ve eğlenceli."
-Publishers Weekly



2. Gülen Ceset : Laurell K. Hamilton

Laurell K. Hamilton'ın romanları, okuyucuları, ölü diriltici ve vampir avcısı Anita Blake'in tehlikeli dünyasına götürüyor. Yeraltından bir yaratık St. Louis'de dehşet saçıyor. Ve Anita bazı sırların gömülü, bazı insanların da ölü kalması gerektiğini öğrenmek üzere...

"Çok tehlikeli biriymişim gibi davranıyorlar bana. Oysa hiç abartmıyorum ki... Ölüleri diriltip birkaç vampir öldürüyorsun sonra da insanlar seni canavar olarak görmeye başlıyor. Tamam, bu bazen üzücü. Ama artık... Avantajları da var. Cidden buraya silahsız geleceğimi mi sandın, diye sordum mesela. Sesim kulakta ciddi ve gerçekçi tınlıyordu. Hayatın üstüne bahse girmek ister misin?"

"Yetişkinler için Vampir Avcısı Buffy... Aksiyon hiç durmuyor."
-The New York Review
"Vahşi ve eğlenceli."
-Publishers Weekly



3. Kaçık Kafe : Laurell K. Hamilton

Kurtadamlar arasında cinayetler kol geziyor. Ve elbette ki, meçhul katili bulma şerefi yine Anita'ya düşüyor. Ancak bu kez durum farklı, çünkü Anita sadece dedektiflik görevini değil aynı zamanda malum sevgililerinin hayatlarını koruma görevini de üstleniyor!
 

Vampir yetiştiriciliği sektöründe işler aralık ayıyla birlikte yavaşlamaya başlar ve Anita Blake bazı enteresan davaların peşine düşer. Yerel kurtadam çetesinin lideri Marcus, eline sekiz kayıp kurtadamın adının yazdığı bir liste tutuşturur ve Anita'dan onları bulmasını ister. Ancak her şey öyle göründüğü kadar kolay değil çünkü ufacık bir sorun var, o da Anita'nın asabi sevgilisi Richard'la Marcus'un arasındaki iktidar savaşı! Tabii bu arada Anita'nın bir diğer aşkı Jean Claude da kıskançlık krizlerine girmiş durumda. Tüm bunların üstüne bir de Anita tarafından çözülmeyi bekleyen korkunç bir cinayet davası var. Ve elbette Edward'ı da unutmayalım… Hani şu Anita'nın kana susamış avcı arkadaşı! Anita, Richard ve Jean Claude'u Edward'a yem olmaktan korumak zorunda kalacak!
 

"Gerilimi yüksek, iyi yazılmış, sınır tanımayan… şaşırtıcı." - Denver Post.
 

"Nefeskesici." - St. Louis Post Dispatch
 

"Dini macera kitapları arasında Da Vinci Şifresi'nin yeri neyse, vampir romanları arasında Anita Blake serisinin yeri de o." - USA Today


4. Zincirlenmiş Narkissos : Laurell K. Hamilton

"Yüzümdeki ifade, belli, onu korkutmuştu. Zira kocaman açılan gözlerinde ve aşağılık yüzünde, dehşete benzer, insani bir an yakaladım."

Ben, Anita Blake. Canavar öldürüyorum. Gerçi gecenin bir vakti eve döndüğümde düşünmek istediğim son şey, işim ama Zincirlenmiş Narkissos Kulübünden bir leoparadam kaçırıldığı için düşünmek zorundayım. Dışarıda, istedikleri zaman şekil değiştirebilen suçlular ve doğaüstü yaratıkların mücadeleleriyle dolu, karanlık bir dünya var. Şehrin Vampir Efendisi Jean-Claude'u altı aydır görmediysem de şu anda -bedeli ne olursa olsun- yardımına ihtiyacım var. Biri kurtadamları hedef aldı. İkimiz birlikte onları kurtarmak zorundayız.
"Laurell K. Hamilton taptaze bir eğlence sunuyor. Olağanüstü anlatımı tek kelimeyle ifade edilebilir: Zirvede!" -Jayne Ann Krentz
"Bu kadar üretken bir hayalgücüne sahip bir yazar daha önce hiç okumadım!"
-Diana Gabaldon


-- Uzuuuun zamandır bu yazarın serisini merak ediyordum. Ukitaptan bir üyeden bu güzellikleri 5'er liraya bulunca kaçırmak istemedim. Ve kendisi Zincirlenmiş Narkissos kitabını da hediye olarak gönderdi. Kendisine ne kadar teşekkür etsem az kalır ^^


5. Ayın Çağırdıkları : Patricia Briggs 

Mercedes Thompson serisinin ilk kitabı
doğaüstü olayları konu alan sürükleyici kurgusuyla
okurlarını büyüleyecek!
Kurt adamlar yollarına çıkarsanız tehlikeli olabilirler ama tedbirli olduğunuz sürece size asla bulaşmazlar. Savaşmak için yaratılmış oldukları bir gerçek... Ve sadece savaşmanın ortaya çıkarabildiği ölümcül bir güzelliklerinin olduğu da! İnsanlar arasında gizlenebilme konusunda çok yetenekliler ancak ben insan değilim. Onlarla karşılaştığım zaman onları tanırım, onlar da beni tanırlar....
İrade, içgüdü, kontrol, cesaret ve güç... Hayatta kalmak için bazen sadece bunlara ihtiyaç duyarsınız!
"Kurt adamların, şekil değiştirenlerin, büyücülerin ve vampirlerin göz kamaştırıcı dünyası."
Lynn Viehl

"Mükemmel... Baştan sona tatmin edici."
Kim Harrison

"Okunmayı hak eden, baştan çıkarıcı bir seri..."
Crescent Blues

"Tüm zamanların en ilgi çekici serilerinden biri."
Romantic Times


Yine aynı üyeden bu kitabı da 5 liraya aldım :)


6. Seçilmiş Bedenler : Denise Grove Swank

Kehanet onun gözlerinde gizliydi...
Tüm insanlığın geleceği de...

'Yüce kişi dolunayda var olacak
Yaz dönümünden sonra
Büyük bir acıdan doğacak
Anne kabul edecek
Seçilmiş Kişi'sini
Ve bu kişi onun işaretini taşıyacak
Sonuna kadar onu koruyacak."

...Kaderleri Bedenlerinde Saklıydı...

1800'lerden günümüze uzanan gizli bir felsefi örgütün hedefinde olan Emma ile geleceği görebilen beş yaşındaki oğlu Jake, tüm insanlığı etkileyecek bir sırrın başkahramanlarıdır. Önemli politikacıların, işadamlarının üye olduğu gizli bir örgütün peşlerini bir an olsun bırakmadıkları anne ve oğlun hayatı ortaya çıkan bir yabancıyla tamamen değişir. Tahmin edemeyeceği bir oyunun içine dahil olan yabancıya, Emma ya güvenecek ya da bu amansız kaderle tek başına yüzleşecek.

Denise Swank, fantastik severleri yeni bir macerayla buluşturuyor. Kitabın sürükleyici dili ve başkahramanlarının esprili cazibeleri okuyucuları bir sonraki kitap için heyecanlandıracak.
Publishers Weekly

Denise Swank, okuyucularını bulunmaz bir aksiyonun içine çekerken, bağlılık ve aşk üzerine unutulmaz bir hikâyeyle buluşturuyor.
USA Today

Bu kitap sayesinde geçmişten gelen bir kehanetin günümüzdeki izlerini okuyacak ve heyecan dalgasını bir an olsun kaybetmeyeceksiniz.
New York Times


İlgi çekici bir konusu var. Takas ile kütüphaneme hoşgeldin sende ;)


7. Sensiz Olamam : Mary Jo Putney

Birçok kitabıyla New York Times, Wall Street Journal, USA Today ve Publishers Weekly'nin çok satanlar listesinde bulunan
Mary Jo Putney Epsilon okurlarıyla tanışıyor
Kayıp Lordlar dizisinin bu ilk kitabında, Mary Jo Putney, çocukluk arkadaşı olan ve her biri kendisi için mükemmel eşi arayan lordları okuyucularıyla tanıştırıyor.

Bir deniz kazasından kurtulan Adam geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Zihnini kurcalayan pek çok soru işareti varken, onu kurtaran ve yaralarını iyileştiren sarı saçlı güzel kadının karısı olduğunu öğrenince çok mutlu olur. Mariah'nın adı ve yüzü ona tanıdık gelmemektedir belki ama dokunuşları, sıcaklığı, yaşattığı tüm duygular doğru kadın olduğunu hissettirmektedir.
Mariah Clarke kendisini koruyup gözetecek bir eş için dua ederken, onu ıssız bir koyda, suların içinde bulacağını tahmin etmemektedir. Adam'ı kendisinin kocası olduğuna ikna etmesi çok kolay olur. Aralarında günden güne gelişen tutkuyu yenip gerçeği itiraf etmesi ise hiç de o kadar kolay olmayacaktır. 



8. Tutkunun Dansı : Stephanie Laurens

Muhteşem bir Cynster romanı daha. Romance Junkies
Laurens bu romanıyla da kesinlikle bağımlılık yaratan bir isim olduğunu kanıtlıyor. The Baltimore Sun
Anlatımı ve karakterleriyle okurlarını büyüleyecek, keyif verici bir tarihi aşk romanı. Romance Reviews Today
Çekici karakterleriyle hatırda kalıcı bir hikâye. Fresh Fiction
Esprili, heyecan verici ve baştan çıkarıcı. CoffeeTime Romance

Jonas Tallent yakışıklı, varlıklı ve soylu biridir. Londra sosyetesinden keyif almak isteyen bir centilmenin ihtiyacı olan her şeye sahiptir.
Fakat bir zaman sonra hovardalık yapmaktan sıkılır ve Devon kırsalında bulunan aile mülkünün sorumluluğunu üzerine alacak bir fırsat çıkar önüne. Öncelikli görevi ise kasaba hayatının merkezinde yer alan hana yeni bir yönetici bulmak zorunda olmasıdır.
Bayan Emily Beauregard hanı yönetmek üzere iş başvurusunda bulunur.
Jonas hancılık görevinin bir hanımefendi için uygunsuz olduğunu düşünse de başka bir alternatifi olmadığından genç kadına şans tanımaya karar verir. Emily yetenekleri ve zerafetiyle handa kendini hızla kanıtlar, dahası kasaba halkının sevgisini kazanır.
Fakat Em'in bir sırrı vardır. Onu ve kardeşlerini Devon'a getiren
bu sır, kasabanın derinlerine gömülü bir aile hazinesine dayanmaktadır.
Emily gizli gizli bu hazinenin izini sürerken, Jonas'nın genç kadına olan ilgisi de karşı konulmaz ve baştan çıkarıcı bir hal alır. Ve Emily'nin maceracı ruhu, aile hazinesini bulma yolunda ona hayal ettiklerinin bile ötesinde bir gelecek hazırlar. 



9. Beni Bana Bırak : Mary Balogh

Onur ve sorumluluklarına hapsolmuş bir adam: Vücudu yara izleriyle kaplı bir savaş kahramanı.
Ve yaralarını yüreğinde saklayan kaçak bir kadın.
İkisini bir araya getiren talihsiz bir gece.
Birbirlerinin yaralarını sarabileceklerini keşfederken,
Aralarında kıvılcımlanan güçlü tutkular.
Adam Kent onu ilk olarak gece vakti Londra'daki bir tiyatronun önünde, gölgeler içerisinde görür. Hayatta kalmak için vücudunu satmak zorunda kalmış çekici bir kadındır karşısındaki.
Fleur Hamilton büyüleyici gözlere sahip bu iyi giyimli centilmenin kurtarıcısı olacağına hiç ihtimal vermez. Onunla aynı yatağa girdiği zaman da bu yabancıyı bir daha göreceği aklından bile geçmez. Fakat Fleur daha sonra küçük bir kıza mürebbiyelik yapmak için bir teklif alır ve bu teklifi kabul eder... Gece yarısı beraber olduğu centilmenin güçlü bir asilzade olduğunu keşfedince de şaşkına döner.
Tutuşan kalpler ve üzerlerinde dolanıp duran bir skandal tehdidi... Cevaplanmayı bekleyen önemli bir soru kalmıştır geriye: Fleur metres mi olacaktır yoksa bir eş mi?



İlk 3 kitap sahaf nimetleri, diğerleri ise ukitap :)
Son birkaç gün yine sizleri bu tarz postlara maruz bırakabilirim, şimdiden haber edeyim dedim :)
Aralarından sizin okuduklarınız var mı?
Yorumlarınızı bekliyorum. ^^



2 yorum:

  1. Demir Druid'leri merak ediyorum kapakları çok hoş :) Aralarında okuduğum yok :/ keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil