About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

Kitap Alışverişim #13, #14


Dün belirtmiştim iki kargo daha beklediğimi. Hepsine kavuşmuşken arayı soğutmadan onları da sizlerle paylaşayım dedim :)



1. Çöküş ve Yükseliş : Leigh Bardugo 


Hepimiz ölürüz ama herkes bir amaç uğruna ölmez Güneşin Elçisi Alina, Karanlıklar Efendisi'yle yaptığı son savaştan mağlubiyetle ayrıldıktan sonra yeraltındaki tünellere, Beyaz Katedral'e sığınır. Oldukça zayıf düşmüştür ve güneş ışığı olmadığı için gücünü de çağıramamaktadır.Tek çare, eski haline kavuşana kadar Apparat'ın dediklerini yapmaktır. Malyen ve Grishaların gizli bir planla Apparat'ı kontrol altına alması,Güneşin Elçisi adına mücadeleyi daha da zora sokar. Alina'nın şimdi, Karanlıklar Efendisi'ni alt etmesi için gereken tek gücün anahtarı olan ateşkuşunu bulması gerekmektedir. Peki onu bulup üç büyüteci bir araya getirdiğinde, Karanlıklar Efendisi'yle yüzleşerek Karanlıklar Diyarı'nı yok edecek kadar kuvvetli olabilecek midir?

"Serinin üçüncü kitabı Çöküş ve Yükseliş'te, uzun süre akıllardan çıkmayacak ve nefes kesen bir sona imza atılmış. Kesinlikle olağanüstü."
-Amazon-

"Karakterlerin her biri kusursuz bir gerçekliğe sahip. Bu seriyi okunası kılan sebeplerden biri de işte bu."
-Booklist-

"Bardugo serinin takipçilerini kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacak bir fantastik serüvenle daha karşımızda."
-Los Angeles Times-
(Tanıtım Bülteninden)


Seriyi çok merak ettiğim doğrudur :D Ancak 3. kitap başlamadan okumak istememiştim. Hazır bu kitabı da çıktığına göre artık elime alabilirim en yakın zaman ^^


2. Hafta Sonu Kaçamağı : Sydney Landon 

Her kaçamağın yolu bir tesadüfle kesişir.
Mutlaka!
Bazen işler göründüğü gibi değildir.
Başarılı iş adamı Jason Danvers'a, üç yıldır asistanlığını yapan Claire Walters'ı sorsalar, onun ciddi, ağırbaşlı, çalışkan, sadık ve işkolik olduğunu söylerdi. Bunların yanına belki onlarca sıfat daha ekleyebilecek olan Jason'ın emin olamayacağı tek şey, asistanının cinsiyeti olurdu.

Claire sürekli arkadan topladığı saçları ve kahverengi, tek tip kıyafetleriyle dikkat çekmekten o kadar uzaktı ki, Jason onun karakteri dışında belirgin hiçbir şey hatırlamazdı. Ama bir gün işler, bir daha asla eski haline dönemeyecek kadar değişti.

Arkadaşının bekarlığa veda partisinde ortaya gelen kocaman pastadan yarı çıplak fırlayan parti kızı, Jason'a bir yerden tanıdık geliyordu. Açık saçları ve gözler önündeki kusursuz vücuduyla partideki herkesin hayranlığını kazanan bu pasta kızı, asistanı Claire'in ta kendisiydi. İyi de ailesini ziyaret etmeye gideceğini söyleyip izin aldığı o hafta sonu, hareketli bir partinin orta yerinde pastadan fırlaması ne demek oluyordu?

Birbirine bu kadar zıt iki hayat yaşayan asistanının sırlarını öğrenmek artık Jason'ın en önemli işi olacaktı.

"Çok eğlenceli bir seriyle tanışmaya hazır olun."
-Fresh Fiction-
(Tanıtım Bülteninden)



3. Gölge Büyüsü : Nora Roberts

Onlara verilen hediye değerliydi ve bu hayatlarını sonsuza kadar değiştirdi.Meara Quinn'in başı beladaydı! O her zaman özgür ruhlu olmuştu ve aşkın kendisine göre olmadığına inanırdı. Bu yüzden en iyi arkadaşının erkek kardeşi Connor O'Dwyer'a âşık olması söz konusu bile olamazdı. Connor, altın gibi kalbi ve büyüleyici gülümseyişiyle çok yakışıklı olabilirdi ama asla ilişkileri ciddiye almazdı. Bu yüzden ikisi için en güvenlisi arkadaş kalmak ve beraber bira içmeye devam etmekti.


Ayrıca Connor'a âşık olmak çok da tehlikeliydi. Connor, kardeşi Branna ve Amerikalı kuzinleri Iona ile birlikte nesilden nesile geçen karanlık bir yeteneğe sahipti. Bu güçlerini iyilik için kullanıyorlardı ama onlara musallat olmuş kadim bir kötülük vardı. Onları ve önem verdikleri herkesi yok etmek isteyen bir kötülük… İrlanda'nın büyülü ormanlarında, Meara artık en çok korktuğu şey için savaşmak zorundaydı - aşk için.
(Tanıtım Bülteninden)







İtiraf etmeliyim ki ben büyükkk bir merakla asıl 3. kitabı bekliyorum. Yani benim hayranı olduğum iki karakterin başı çekeceği o kitap eminim serinin en bomba kitabı olacaktır.


4. İnsan Takımı : Sarah Reesbennen & Justine Larbalistier


Mel, sırf vampirlerin kurduğu bir şehir de yaşıyor diye, onun kan içen ölümsüzlerle içlidışlı olduğunu düşünmeyin. Sonuçta vampirler kendi bölgesinde yaşıyor, Mel ise kendi bölgesinde.Yani bir zamanlar öyleydi. Mel'in okuduğu liseye bir vampire başlayana kadar. Daha da kötüsü, Mel'in en yakın arkadaşı Cathy, sözkonusu vampire fena hâlde tutuldu. Cathy'nin sonsuza dek pişmanlık duyacağı bir hata yapmasını önlemek de Mel'e düşüyor tabii. Her şeye burnunu sokmayı seven tatlı Mel'e.

Mel, Cathy'ye yardım etmeye çalışırken gerçi yardım isteyen kim-bir yandan da bir yakınının gizemli bir şekilde ortadan kayboluşunu araştırmak zorunda. Bütün bunlara bir dizi benzersiz ve karmaşık romantic ilişkiyi, aksi bir vampire polisi ve zombileri de ekleseniz bile Mel'in kendini nasıl da komik ve çılgın bir macerada bulacağını hayal edemezsiniz. Boşuna uğraşmayın. İnsan Takımı'nda havalı vampirler, sıcak dostluklar ve aşkı sınayan değişimlerle dolu müthiş sürükleyici bir hikâye okurları bekliyor.

"Vampirleri seviyorsanız bu kitap tam size göre. Vampirlerden nefret ediyorsanız, bu kitap yine tam size göre."

-Maureen Johnson, New York Times Çoksatarı Yazar-
(Tanıtım Bülteninden)



5. Gözlerinde Kaybolduğum Gece : Bella Andre

Aşkın olduğu yerde imkânsız diye bir şey yoktur.

Sophie çocukluğundan beri Jake'e âşık, güzeller güzeli bir kütüphanecidir ama bir restoran zinciri sahibi olan Jake'in onu fark etmediğini düşünmektedir. Ağabeyi Chase'in düğününde onun dikkatini çekmeye karar veren Sophie bunu başarır, ancak eğitimini güçbela tamamlayan Jake kendisini ona bir türlü yakıştıramamaktadır.

Kafalarındaki soru işaretleri bir yakınlaşıp bir uzaklaşmalarına sebep olsa da Sophie ve Jake, aralarındaki bu muazzam çekime bir türlü engel olamaz. İşin içine Sophie'nin altı ağabeyi ve sürpriz ikizler de girince kendilerini romantik, sımsıcak ve eğlenceli bir aşk hikâyesinin içinde bulurlar.

"Ateşli bir hikâyeyle tatlı bir romantizmin mükemmel kombinasyonu."
-Barbara Freethy-

"Bella Andre'nin sımsıcak romanları içinizi ısıtacak. Her kitaptan ayrı bir tat alacaksınız."
-The New York Times-

"Çok sevimli karakterler, alev alev yakan bir aşk ve iç burkan bir duygu yoğunluğu."
-USA Today-
(Tanıtım Bülteninden)



6. Şeytan Sevgili : Juliet Dark

"Nefes nefese kalmıştım. Ağzım açıktı; ama çok zor nefes alıyordum. İnci gibi dişlerini ve ıslak dudaklarını dudaklarıma değdirdi. Ciğerlerim bedeninin yüküyle sanki genişliyordu. Nefes verdiğimde verdiğim nefesi içine çekti ve teni, soğuk bir mermer gibiyken ısındı; yaşayan, sıcak bir beden oluverdi."

Callie McFray New York yakınlardaki Fairwick Üniversitesi'nde hocalık yapmayı kabul eder. Bu kabulün ardındansa, her gece aynı erotik rüyayı görmeye başlar... Callie, odasına bir sis olarak giren, daha sonra erkeksi bir bedene bürünüp baştan çıkarıcı bir yabancıya dönüşen bir varlıkla karşı karşıyadır. Bu rüya belki de yazmış olduğu Şeytan Sevgililerin Seks Hayatları adlı çok satan kitabıyla ilgilidir. Ne de olsa Callie'nin en büyük tutkusu heyecan uyandıran peri hikâyeleri ve Gotik edebiyattır. Bu yüzden kendisini üniversitenin Halkbilim bölümünde ve Victoria dönemine ait bir evde bulur.

Fakat Callie daha sonra rüyalarının gerçek olabileceğini fark eder. Çünkü artık bir şeytan sevgilisi vardır. Bu iblis, eğer önüne geçilmezse onu baştan çıkaracak ve hayatını ondan alacaktır. Üstelik Callie daha sonra kasabadaki tek efsanevi karakterin bu iblis olmadığını da anlar. Okulun kadrolu cadıları ve civardaki ormanda yaşayan periler, şeytanı Callie'den ve kasabadan uzaklaştırmak için çabalarlar; yalnız Callie çok daha çetin bir işi başarmak zorunda ve bu doğaüstü yaratığı kalbinden söküp atmak durumundadır.
(Tanıtım Bülteninden)



7. Senin İçin : Raine Miller

Yaklaşan tehlike. Uğruna savaşılacak bir aşk. Her şeyini ortaya koyan bir adam. Ethan Blackstone, Brynne'in güvenini kötüye kullanmış ve terk edilmişti. Fakat bunu kabullenmek gibi bir niyeti yoktu. Amerikalı kadınını geri kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdı. Aralarındaki tutku yakıcıydı, fakat birbirlerinden sakladıkları sırlar karanlık, ürkütücü ve her türlü gelecek planlarını yok edebilecek kadar güçlüydü. Şimdi Brynne tehlike altındaydı ve Ethan sevdiği kadının kalbini kazanabilmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır bir adamdı. Onu korumak için göze almayacağı şey yoktu. Onun için her şeyini ortaya koyacaktı. Peki yaptıkları Bryenne'i korku içinde yaşamaya sürükleyen geçmişinden kurtararak yeniden onun dokunuşunun sıcaklığını hissetmeye ve güvenini kazanmaya yetecek miydi?
(Tanıtım Bülteninden)











8. Beni Yine Sev : Katie Cotugno


Bildiğim Ama Her Nasılsa Unuttuğum Bir Şarkı Gibiydi

ÖNCE
Reena Montero, kendini bildi bileli Sawyer LeGrandea âşıktı. Nefes almak kadar doğal ve zaman gibi sonsuzdu aşkı. Sawyer ise, Reenanın varlığını bile fark etmiyordu. Ya da Reena öyle sanıyordu. Sawyer, hiç umulmadık bir anda umutsuz âşık Reenanın karşısına çıktı ve iki genç, çalkantılı bir ilişkiye başladı. Sawyer, günün birinde yaşadıkları küçük kasabayı, kimseye veda etmeden terk ettiğinde, arkasında yıkılmış -ve hamile- bir kadın bırakacaktı.

SONRA
Aradan neredeyse üç yıl geçmişti. Reenanın hayatında yeni bir aşk vardı artık: Kızı Hannah. Genç kadın, Sawyersız bir yaşama alışmış ve sürprizlerle dolu hayatıyla baş etmenin bir yolunu bulmuştu. Ancak Sawyerın dönüşü de gidişi gibi zamansızdı. Reena hayatında onunla ilgili hiçbir şey istemiyordu. Ama Sawyerın dönmesiyle birlikte içinin kıpır kıpır olmadığını söylerse de yalan söylemiş olurdu. Yaşanan onca hayal kırıklığından sonra, Reena, ilk aşkına yeniden âşık olabilir miydi?

"İnsana kendini uzun süre harika hissettiren romanlar vardır. Beni Yine Sev o romanlardan biri. Muhteşem."
-Carolyn Mackler, The Future of Usın Ortak Yazarı-

"Beni Yine Sev müthiş bir roman. Bu kitaba hayran oldum. Sanki bir hız treni sizi en tepelere çıkarıyor ve inerken, âşık olmuşsunuz gibi mideniz karıncalanıyor. Yazarın dili de tıpkı anlattığı aşk gibi sıcak."
-Siobhan Vivian, The Listin Yazarı-
(Tanıtım Bülteninden)



9. Uzun Yağmurlardan Sonra : Bella Andre

Hayatımda ilk kez kendim için savaşacağım. İçimde, derinlerde bir yerde bu savaşı kazanacağımı biliyorum.

Chloe hayatı boyunca gerçek sevgiyi aramış, evliliğinde bunu bulacağına inanmış fakat hayal kırıklığına uğrayarak ilişkisini bitirme noktasına gelmiş genç ve güzel bir kadındır. Chase ise her zaman güzel kadınlarla beraber olup tek gecelik ilişkiler yaşayan yakışıklı bir adam…

Bambaşka hayatlara ait bu iki insanın yolları yağmurlu bir gecede Chloe'nin aracının kullanılamayacak duruma gelmesiyle kesişir. Genç adam, Chloe'ye yardım edip onu yakından tanıdıkça hayatını sonsuza kadar değiştirecek olan kadını bulduğunu fark eder. Fakat Chloe'nin kalbini ve güvenini kazanmak sandığı kadar kolay olmayacaktır.

Bir erkeğe yeniden güvenmemeye yeminli bu genç kadın için Chase bir istisna olmayı başarabilecek midir?

"Bella Andre'nin samimi ve cüretkâr üslubuyla hayat verdiği karakterlerin her birine bayılacaksınız."
-Romantic Times-

"Bu kitabın her satırına adeta tutkunun ve aşkın kokusu işlemiş gibi."
-USA Today-

"Uzun Yağmurlardan Sonra için Bella Andre'nin
kaleminden çıkan cezbedici ve davetkâr yolculuğun ilk durağı diyebiliriz. Sullivan ailesi
üyelerinin gerçek aşkla buluşmalarının tanığı olmak oldukça iç gıcıklayıcı ve heyecanlı olacağa benziyor."
-Cosmopolitan-

"Çarpıcı romantizmle kuşatılmış duygusal ve içten hikâyelerin yazarından sıcacık bir aşk romanı."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)



10. Rüya Ateşi : Karen Marie Moning

Geçmişimi çalmış olabilirler.

Ama geleceğimi elimden almalarına asla izin vermeyeceğim.

İnsan ve Peri dünyaları arasındaki duvarlar yıkılmıştı. Doymak bilmez, ölümsüz Unseelieler buzdan hapishanelerinden kurtulduğunda, MacKayla Lane ölümcül bir tuzağa düşecekti. Peri Efendisi tarafından esir tutulan MacKayla'nın, kim ya da ne olduğuna dair her şey, zihninden silinmişti. Oysa Mac, Sidhe-kahinlerini görebilen tek kişiydi ve iki dünyayı da kontrol edecek anahtarı elinde tutan gizemli kara büyü kitabının izini sürebilecek tek canlı da oydu...
Hafızasını geri kazanmak, yalnızca ilk adımdı. Mac, Dublin'in mücadele dolu sokaklarında savaşıp eski, gizli bir tarikatın tehlikeli ağına düşecekti. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı peri dünyasında, dostu olduğunu iddia edenlerin karmaşık yalanlarıyla mücadele edecekti. Mac, her şeyini kaybettiğini düşünüyordu ama onu sarsacak bir gerçekle yüzleştiğinde, aslında oyunun daha yeni başladığını anlayacaktı.

Kendine bile güvenmezken kime güvenebilirsin ki?





Seriyi yavaş yavaş tamamlamaya başladım. Meşhur karakterle tanışmama az kaldı ;)

***



1. Genç Werther'in Acıları : Goethe

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832):
Alman edebiyatının dünyaca ünlü, en önemli yazarlarındandır. Hukuk eğitimi alan ve resim sanatına da ilgi duyan Goethe, doğa bilimleriyle de uğraşmış, araştırmalar yapmış, yazılar yazmıştır.

Dünya görüşünü ve sanat anlayışını aktardığı Şiir ve Hakikat en dikkati çekici eserlerinden biridir. Ayrıca Roma Ağıtları, Faust ve pek çok eseri yayımlandığı dönemde büyük ilgi görmüş, yazarın yüzyıllar süren edebi ününü pekiştirmiştir. 1774 yılında yazdığı
Genç Werther'in Acıları daha önce şiirleri ve oyunları yayımlanan Goethe'nin ilk romanıdır. Eser büyük bir ilgiyle karşılanmış ve 25 yaşındaki yazara kısa sürede bütün Avrupa'da ün kazandırmıştır.










2. Öyle Bir Geceydi Ki : Sabrina Jeffries


"Lordum. Münasebetsizliğim için beni bağışlayın ama annenizin çok hasta olduğu konusunda sizi bilgilendirmem gerektiğini hissettim. Çok geç olmadan onu görmek istiyorsanız, bir an önce buraya gelmelisiniz. Saygılarımla, Bayan Camilla Stuart."

Devonmont Kontu, Pierce Waverly, hayatını annesine düşman olarak geçirmişti. Ancak Leydi Devonmont'un yeni refakatçisi Bayan Camilla Stuart ona annesinin ciddi bir hastalıkla savaştığını söylediğinde, Pierce'ın eve geri dönmekten başka seçeneği kalmayacaktı.

Eve geldiğinde, bu sevimli dulun onu Noel için annesiyle barıştırmak amacıyla kandırdığını öğrenen Pierce, "şartları" yerine getirilmezse gideceği tehdidine başvurmak zorundaydı.

Bir yandan Camilla'yı baştan çıkarmaya çalışır, diğer yandan da geçmişinin acı hatıralarıyla yüzleşirken, Pierce kendi merhametinin sınırlarını keşfedecek ve aşkın en soğuk kışlarda bile alevlenebileceğini öğrenecekti.

Bu etkileyici, akıcı ve canlı hikâye birçok şaşırtıcı ve göz yaşartıcı konuyu birbirine bağlıyor.
-Publishers Weekly-

Eşi benzeri olmayan Jeffries'ten harika bir roman daha.
-Romantic Times-
(Tanıtım Bülteninden)



3. Karşı Konulmaz Fırtına : Samantha Towle

Tru Bennet, bir zamanlar en yakın arkadaşı ve âşık olduğu çocuk olan Jake Wethers'ı göreli on iki yıl olmuştu.Seksi, dövmeli ve dünyadaki en büyük gruplardan The Mighty Storm'un kurucusu ve çapkın solisti Jake Wethers, on dört yaşlarındayken ailesiyle İngiltere'den Amerika'ya taşınarak Tru'yu kalbi kırık bir şekilde bırakmıştı. Tru, çalıştığı derginin müzik köşesi için Jake'le röportaj yapmaya gönderilince, yılların ardından birbirlerini gören bu iki eski âşık arasında eski duygular yeniden alevlenir. Ancak bu duyguların önünde bir engel vardır: Tru'nun iki yıllık erkek arkadaşı, Will. Jake, Tru'ya reddedemeyeceği bir iş teklifinde bulunur: O ve grubuyla birlikte dünyayı gezmek. Ama işi kabul etmek ve grupla birlikte yolda olmak, Will'i geride bırakmak ve Jake'le haddinden fazla zaman geçirmek demek.Tru, bir zamanlar kalbinin sahibi olan bu leziz kötü çocuğa karşı koyabilecek kadar güçlü mü, yoksa her şeyi dünyanın en ünlü çapkınıyla bir gece için riske mi atacak?
(Tanıtım Bülteninden)








4. Kızıl Tepe : Jamie McGuire

Tatlı Bela ve Ayaklı Belanın yazarı, New York Times Bestseller listesinde bir numaraya adını yazdırabilmiş Jamie McGuirein merakla beklenen son kitabı Kızıl Tepe, heyecanı ve sürükleyiciliği başarıyla harmanlanmış bir kıyamet sonrası öyküsü.

Âşık Olduğunuz Kişiyi Hayatta Kalmak İçin Öldürmek Zorunda Olduğunuzu Bilseniz Ne Yapardınız?

İki kızını yalnız başına yetiştirmek için çabalayan Scarlet; evli olsa da âşık olmanın ne demek olduğunu unutmuş, tek yaşama nedeni küçük kızı olan Nathan ve tek derdi kız kardeşi ve erkek arkadaşlarıyla yapacakları hafta sonu kaçamağı olan üniversiteli bir genç kız olan Miranda… Dünyayı etkisi altına alan bir salgın patlak verdiğinde bu üç kişinin hayatı beklemedikleri şekilde kesişir ve artık tek amaçları vardır: Bu yeni ve acımasız dünyada hayatta kalabilmek.

"Sürükleyici bir kıyamet sonrası hikâyesi… McGuire etkileyici detaylar ve güçlü karakterlerle başarısını bu türde de kanıtlıyor."
- Booklist-

"Ürkütücü, sürükleyici ve son derece gerilimli."
-Closer Magazine-
(Tanıtım Bülteninden)




5. Gözlerindeki Canavar : J. M. Darhower


Kırmızı Başlıklı Kız, Koca Kötü Kurt'a âşık olursa… Ignazio Vitale iyi bir adam değildi. Onu ilk gördüğümde tehlikeyi sezmiştim. Karanlık ve öldürücü… Büyüleyici ve ürkütücü... İstediğim her şey ve ihtiyacım olan son şey... Saplantı…

Beni ağına düşürmesi, yatağa atması ve hayatına dahil etmesi çok uzun sürmedi. Onun sırları vardı, hayal bile edemeyeceğim sırlar… Gözlerindeki karanlık, ürkütücü ve heyecan vericiydi. O, yakışıklı prens maskesi ardına gizlenmiş bir canavardı ve maskesini çıkardığında her şey değişmişti. Ondan nefret etmek istiyordum. Bazen ediyordum da... Ama bu onu sevmeme engel olmuyordu.
(Tanıtım Bülteninden)











Bu yaptığım alışveriş hakkında söyleyebileceğim bir sürü şey var aslında.
Ancak Buse sağolsun aklımı vlog işi ile ilgili çeldi. Bir deneme amaçlı yaptığım alışverişleri ve onlar hakkında yaptığım yorumları içeren bir video çekmeyi düşünüyorum, tabi cesaretim tavan yaparsa :D

2 yorum:

  1. Gamze'cimm...Nora'nın...Büyü serisi hakkında aynen senin gibi düşünüyorumm....3. kitap bencede en görkemli kitabı olacak serinin...bir an önce onuda çıkarsa ya Epsilon....

    keyifli okumalar olsun tatlım...:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi amaaa. kesinlikle bir an önce çıkarmalı Epsilon :)
      çok teşekkür ederimm ^^

      Sil