About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

Kitap Alışverişim #7


Migrosta bir gün :D



1. Yolcu : John Twelve Hawks

Tüm dünyada 20'nin üzerinde dile çevrilen uluslararası
bestseller üçlemenin ilk kitabı…

Gerçekle yüzleşmeye hazır mısın?

Maya artık sıradan bir genç kadın gibi yaşamaya kararlıydı. Büyük bir savaşçı olan babasının ona öğrettiklerini unutacak; Büyük Düzen'in içinde itaatkâr bir yurttaş gibi yaşayacaktı.
Ama şimdi bir kez daha ölümle ve kanla sınanması gerekiyor! Çünkü yeryüzünde kalan son Yolcu'yu acımasız Tabula örgütünün elinden kurtarmak zorunda.
Yoksa karanlık bir çağ başlayacak. Dünya acımasız ve soğuk bir sanal hapishaneye dönüşecek…

Yolcu Dördüncü Âlem üçlemesinin ilk kitabıdır.

"Kehanet nadiren bu kadar eğlencelidir…"
The Washington Post

"Birinci sınıf paranoyak-şizofrenik gerilim…"
Time


Bursa seyahatimde ablamın kitaplığında rastladığım, o zamandan beri almak istediğim bir kitaptı. Migrosta 5 liraya gördüğüm gibi kaçırmak istemedim :)


2. Eflatun Şafağın Kokusu : Mina Hepsen 

Violet sirkte keman çalıp dans ederek hayatını kazanan, kör genç bir kızdır.Ama koku alma duyusu öylesine gelişmiştir ki insanları, nesneleri ve hayvanları sadece kokularından hiç yanılmadan ayırt edebilir.

Çingeneler tarafından büyütülen Violet’ın tek amacı babasının katili olduğunu düşündüğü vampiri, İsmail’i bulup intikam almaktır.

İsmail’i bulmak için geldiği Londra’da vampirlerin lideri Patrick James Bruce’a âşık olur. Violet kokusundan Patrick’in kan içici olduğunu anlar ama yine de ona karşı koyamaz.

İsmail ile Patrick’in yakın arkadaş olduklarını öğrendiğinde Violet’ın bir karar vermesi gerekecektir.





Yazarı deli gibi merak ediyordum. Doğan'ın 5 lira kampanyasında denk geldiğim için çok sevindim.


3. Sır Gibi Sakladım : Sabrina Jeffries

Yakışıklı bir hovarda Minerva'ya büyükannesinin ültimatomunu yerine getirmesi için kendisiyle evlenmeyi teklif ettiğinde, Sharpe ailesinin başına buyruk kızı, hem mirasını koruma altına alacak hem de bu yakışıklı adamın hayal gücünü harekete geçirecek kışkırtıcı bir karşı teklifte bulunur.


Leydi Minerva Sharpe, büyükannesinin taleplerinin önüne taş koyacak mükemmel bir plana sahiptir: bir hovardayla nişanlanmak! Kuşkusuz, büyükannesi bir çapkınla evlenmesine göz yummaktansa, evlilik şartına bağladığı mirasını serbest bırakacaktır. Peki Minerva'nın sözde koca adayı rolünü, yine kendisinin yazdığı popüler gotik romanlardaki yakışıklı casusa ilham vermiş olan vahşi avukat Giles Masters'tan daha iyi kim oynayabilir? On dokuzuncu yaş gününde Giles Masters'tan aldığı tutkulu öpücüğün anısı hâlâ dudaklarında olsa da, böyle bir hovardayla evlenmek şöyle dursun, ona gönlünü kaptırmak gibi bir niyeti bile yoktur. Ama hakkında çok az şey bildiği bu adam, aslında hükümet adına çalışan bir gizli ajandır. Minerva'nın anne babasının ölümlerinin ardındaki gizemi araştırmak için güç birliği yapmaya karar verdiklerinde, sahte nişanlılıkları da alev alev yanan bir tutku oyununa dönüşür. Minerva daha sonra Giles'ın gizli ikili yaşamını keşfederken, Giles da onun kalbine tekrar girebilmek için mesleğinin kurnaz numaralarının hepsini kullanmak zorunda kalır.


Seride eksik olan tek kitabımdı :) Bu seriyi nedense karışık okudum hep :D İlk 4. kitaptan başladım sonra 5. kitabı okudum ardından birinci kitap ile devam etmiştim :D Olayları biliyorum ama yazarın kalemi o kadar keyifli ki okumadan edemiyorum :)


4. Işığın Anahtarı : Nora Roberts 

Her zaman İrlanda efsanelerinden etkilenmiş ve kendini o sihirli öykülere yakın hissetmiş olan Nora Roberts, 'Anahtar' üçlemesinin ilk kitabı olan 'Işığın Anahtarı' ile
hayal gücüne açılan kapıyı aralıyor; okurlarını masalsı ve gizemli
bir dünyanın sınırlarında dolaştırıyor.
Kişilikleri birbirinden fazlasıyla farklı üç genç kız, hayatı aydınlatan sanatın, bilginin ve cesaretin anahtarlarını ararken, kendileriyle yüzleşip mutluluğu ve aşkı buluyorlar.
Erkek kahramanlarını çok iyi anlayan ve anlatan; güçlü kadın kahramanlarını hayata çok yakın çizen ve aşkı en güzel yazan Nora Roberts, bu üçlemesinde okurunu hem heyecanlandırıyor hem de düşündürüyor.






Bu seriyi aslında tamamen yazar adına güvenerek aldım.


5. Bilgeliğin Anahtarı  : Nora Roberts

Her zaman İrlanda efsanelerinden etkilenmiş ve kendini o sihirli öykülere yakın hissetmiş olan Nora Roberts, 'Anahtar' üçlemesinin ikinci kitabı olan 'Bilgeliğin Anahtarı'nda da dizinin ilk kitabı 'Işığın Anahtarı'nda olduğu gibi, hayal gücünün sınırlarını zorlayarak bir yirmi birinci yüzyıl masalı anlatmaya devam ediyor.
Kişilikleri birbirinden fazlasıyla farklı üç genç kız, hayatı aydınlatan sanatın, bilgi ile gerçekliğin ve cesaretle yiğitliğin anahtarlarını ararken, kendileriyle yüzleşip mutluluğu ve aşkı buluyorlar.
Bu kez, ikinci kitabın baş kahramanı olan kitap kurdu Dana, Bilgeliğin Anahtarı'na ulaşmak için, kitap sayfaları arasında zorlu bir yolculuğa çıkmak zorunda kalıyor...
Erkek kahramanlarını çok iyi anlayan ve anlatan; güçlü kadın kahramanlarını hayata çok yakın çizen ve aşkı en güzel yazan Nora Roberts, bu üçlemesinde okurunu hem heyecanlandırıyor hem de düşündürüyor. 



Kimlikte Nora Roberts yazınca tereddüt bile etmeden hemen satın alıyorum :)


6. Görkemli Ölüm : Nora Roberts

İlk kurban yağmurun altında kaldırımda yatarken bulunmuş, ikincisi kendi apartmanında öldürülmüştü. New York Polis Departmanı'ndan Teğmen Eve Dallas, iki cinayet arasındaki bağlantıları bulmakta hiç zorlanmamıştı. Kurbanların her ikisi de güzel ve son derece başarılı kadınlardı. İlgi çekici yaşamları ve aşklarıyla bütün şehrin dilindeydiler. İki kurbanın büyük güç ve servete sahip erkeklerle kurduğu mahrem ilişkiler, Eve'in, kendi sevgilisi Roarke'un da içinde olduğu uzun bir şüpheliler listesini dikkate almasını gerektiriyordu. Eve bir kadın olarak, yatağını paylaştığı erkeğe güvenmek zorundaydı; ancak bir polis olarak görevi, önüne çıkan her türlü ipucunu izlemekti. Yüreğinin sesine kulağını tıkayarak her türlü dedikoduyu ve skandali soruşturması, ne kadar karanlık olursa olsun, her gizli arzuyu keşfetmesi gerekiyordu; ne denli tehlikeli olursa olsun...





Bu seriyi tamamlamadan başlamak istemiyorum. Ancak özellikle ilk üç kitabını hiçbir yerde bulamıyorum :( Ne sahaflarda ne de internet satışında.. 


***

Bu listeden sizlerin okuduklarınız var mı?
Önerilerinizi, yorumlarınızı bekliyorum ^_^

8 yorum:

  1. Eflatun şafağın kokusunu okudum.Bende migrostan aldım ama bizim burdaki 5M migrosta bu kadar çeşit yok. -_-
    Bende yazarı çok merak ediyordum ve tanıştım sonunda. :D Gerçi serinin ikinci kitabıymış.Diğer kitaplarını da çok merak ediyorum.Ben sevdim ama sanırım artık yazmıyor kitap.

    Sabrina Jeffries harika zaten. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa gerçekten mi! peki seri olmasına rağmen bağımsız okunsa, karışık okusam sorun olur mu?

      Sil
    2. İlk kitabın karakterleri de yer alıyor kitapta ama devam kitabı değil,bağımsızda okunabilir bence,zaten sayfa sayısı da az iki saatte biter. :)

      Sil
    3. süper o zaman :)
      yazarı bayadır merak ediyorum çünkü. ilk kitabını hemen alamam :/ bunu öğrenmem iyi oldu ^^

      Sil
  2. Sır Gibi Sakladım ı okudum....bende senin gibi seriyi karışık okuyanlardanım:):) bu yazarın tüm kitaplarını beğenerek okudum..kalemini seviyorum...ismini gördüğüm tüm kitaplarını hiç düşünmeden okuyabileceğim bir yazardır..

    veee...Nora'nın kitaplarının üçünüde okudum....ben bu kadına bayılıyorumm....adını gördüğüm herşey ama herşey değerli benim için...Anahtar serisi birkaç kez tekrar tekrar okuduğum bir seri....Işışğın anahtarı Malory nin anahtar arayışına başlamasıyla start veriyor...Bilgeliğin Anahtarı Dana nın sırasıyla devam ediyor vee Cesaretin Anahtarı...Zoe ile son buluyor...çok keyifli zevkli bir seri....keyifli okumalar diliyorum sana....

    ve Eve Dallas serisi..yani Ölüm serileri...ilk 3 kitabı bulmak zor...şansım var ki..taaa ilk çıktığı andan itibaren hiç kaçırmadan tüm Ölüm Serisi ni temin ettim yıllardan beri....elime alıp tekrar tekrar okuduğum bir seri buda...bu kadının kalemi..hayal dünyası çokk başka....ben en favori yazarımdır Nora....zevkle okunan bir yazar...keyifli okumalar olsun canım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sır Gibi Sakladım kitabı tek eksik kitabımdı seride. Arkadaşımdan alıp, okumuştum :) 7.95e görünce kaçırmayım dedim :)

      İlk kitaplara da sahip olmanı.. tamam tamam hiç kıskanmadım :D
      çok şanslısın ^^ hala umuyorum belki birgün bulurum bende bu kitapları diye bakalım..


      Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Nora Roberts okumak istediğim yazarlardan ama o kadar fazla kitabı var ki hangisinden başlayacağıma karar veremiyorum. :D Bu arada seni En Güzel 5 ithaf etkinliğine etiketledim. http://kitapkks.blogspot.com.tr/2015/02/etkinlik-en-guzel-5-ithaf.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir serisini al, hepsi de çok güzel :)
      Davet için de teşekkür ederim ^^

      Sil