About Me

Cress Eksik Parça Göbekli Tepe Muhafızı Cinder Beni Bırakma

Kitap Alışverişim #8






Dışarı adım atmanın zararları :)
Her seferinde bu kez elim boş döneceğim, sadece raflara bakıp neler var neler yok diye bakacağım diyorum vee işte sonuç :)


1. Sır Muhafızı : Kate Morton

Yaşadığınız hayatın zaten yaşayacağınız hayat olduğuna emin misiniz?

1961: Laurel sıcak bir yaz gününde, çocukken oynadığı ağaç eve saklanmış, Billy adında bir gencin, Londra'ya taşınmanın ve parlak bir geleceğin hayalini kuruyordu. Fakat bu huzurlu gün sona ermeden, Laurel, hayatını değiştirecek bir cinayete tanık olacaktı.

2011: Laurel artık çok sevilen bir oyuncuydu ama geçmişin gölgesinden bir türlü kurtulamıyordu. Tanık olduğu günahları aklından çıkaramadığı için aile evine dönerek geçmişin gizli parçalarını bir araya getirmeye karar verdi.

Bambaşka dünyalardan üç yabancının, Dorothy, Vivien ve Jimmy'nin yolu, savaş dönemi Londra'sında şans eseri kesişecekti.

Ve hiçbirinin hayatı eskisi gibi olmayacaktı.
(Tanıtım Bülteninden)



Bu kitap Buse'ciğimin hediyesi ^^ 
Kitabı gördüm ah dedim ben bu kitabı almayı çok istiyordum ancak malum fiyatı 28 lira olduğu için hala alamamıştım dedim ve kitap dostum sağolsun hediye etti. Beni ne kadar mutlu ettiğini anlatamam bile :)


2. Sert Isırık : Chloe Neill 

Yeni vampir olmuş Merit zor zamanlar yaşamaktadır. Şekil değiştirenler dünyaya varlıklarını duyurduklarından beri insanlar doğaüstü yaratıklara karşı bir araya gelmişler; ellerinde pankartlarla, Cadogan Evi'nin önünde kamp kurmuşlardır. Dışarıda durum böyleyken evin içi de bir hayli karışıktır. Merit'le yeşil gözlü gönül avcısı, Lider Ethan Sullivan'ın arası epey gergindir. Üstelik Chicago Valisi, gizli bir toplantı için Merit ve Ethan'ı yanına çağırır ve onlara, üç kişinin kayıplara karıştığı vahşi bir vampir saldırısından söz eder. Valinin mesajı açıktır: "Ev'inizi düzene sokun. Yoksa ben yapacağımı bilirim."

Merit'in, bu olayın derinliklerine inmesi gerekmektedir ancak kimin onun tarafında olduğunu bir türlü anlayamaması işini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle o da, uzun boylu ve gizemli, üstelik saldırı hakkında birtakım gizli bilgilere sahip olması muhtemel bir yeraltı vampir grubu üyesinden yardım talep eder. Merit çok geçmeden kendini Chicago'nun çetin ve karanlık doğaüstü çevresinde bulur. Kendilerine karşı gelen insanların en büyük korkularını gerçeğe dönüştüren vampirle dolu ve Merit'in, ellerini biraz da olsa kana bulamadan vampir olamayacağını öğrendiği bir yerdir burası.

"Charlaine Harris'in Sookie Stackhouse ve Laurell K. Hamilton'ın Anita Blake serisi hayranlarının ilgisini çekecek, azimli ve zeki bir kadın kahraman."
-Library Journal-

"Etkileyici bir kentsel fantazya eseri."
-Publishers Weekly-

"Nancy Drew'u çok sevmişseniz ama onun her zaman kılıç kullanan, ölümsüz bir kahraman olmasını da dilemişseniz, Merit tam da sizin kahramanınız demektir."
-Geek Monthly-
(Tanıtım Bülteninden)



Benim serileri dağınık dağınık aldığım bir kez daha kanıtlanmış oldu :D Buse sağolsun bende ilk üç kitap var sanmış, bu kitabı almış <3 O zaman en kısa sürede bu seri de tamamlanır ;)


3. Yüreğimde Son Perde : Eloisa James

Aşkta mantık yoktur.

Villiers Dükü Leopold Dautry, gayrimeşru çocuklarına annelik yapacak birini bulabilmek için bir an önce evlenmelidir ve bu kişi asil bir kadın olmalıdır. Seçeneklerden biri Montague Dükü'nün zarif, güzel ve zeki kızı Eleanor'dur.

Diğeri ise Gilner Dükü'nün fazla açıksözlü kızı Lisette'tir. Ne kıyafetler ne de görgü kuralları umurundadır. Üstelik herhangi bir unvanla da ilgilenmemektedir. Sosyetenin yarısı Lisette'in deli olduğunu düşünmektedir ve Villiers da bunu kabullenmek üzeredir.

Mantığı ile tutkusunun, aklı ile hayallerinin arasında kalan Villiers, kendisini oldukça zor bir durumda bulur. Fakat sevdiği kadının onuru için savaşmak zorunda kaldığında asıl riskin düelloda değil, kalbinde ve yatağında olduğunu anlayacaktır.

"James'in zekâsı, bu dokunaklı romanı zirveye taşıyor."
-Romantic Times Book Reviews -

"Eloisa James yazarlık konusunda tam bir deha."
-Las Vegas Review Journal-
(Tanıtım Bülteninden)



Sanırım artık bu güzel seriyi tamamladım. Henüz hiçbirini okumadım ama biran önce okumak için sabırsızlanıyorum. Bu arada kitabı sahaftan aldım ama görseniz sanki d&r'dan almışım gibi kapakta ufacık bir çizik dahi yok. :)


4. Gece Isırıkları : Chloe Neill

Vampirler Şikago'da Buna benzer manşetlerin, Rüzgârlı Şehrin bütün iyi vatandaşlarını, biz kan emici yaratıklara karşı silahlarına sarılmaları konusunda kışkırtacağını düşünebilirsiniz. Fakat bunun aksine bizim, yaklaşık on aydır Hollywood sosyetesine yakışır bir şöhretimiz var- her ne kadar, gerektiğinde eline bıçağı almış, gözü kara bir katil kadar tehlikeli olabilen paparazilerden kaçmaya çalışsak da. Sakın yanlış anlamayın. Şehirdekilerin, zombilerle dip dibe yaşamaya can attıkları söylenemez, ama yine de kalelerimize hücum etmediler… En azından şimdilik. Fakat bu durum Partileri öğrendikleri an değişecek, yani vampirlerin insanları bir koyun sürüsü gibi bir araya toplayıp onların kanını emdikleri şu toplu ziyafetleri. Aslında daha medeni vampirlerin çoğu partilere karşı çıkıyor ama tabii bu durum, üst düzey ailesinin gözüne girmeye çalışan, çaylak bir gazeteci için pek de bir şey ifade etmiyor. İşte bu yüzden, yüzlerce yıldır hayatta olmasına rağmen yine de harika görünen 'Liderim' EthanSullivan benden, yüksek sosyetenin mensubu ailemle yeniden bağlantıya geçip insanlarla vampirler arasında bir arabulucu olmamı istiyor ve tabii, medyanın tabiatımızın en berbat yanlarını öğrenmesine engel olmamı. Fakat biri vampirlerle insanların iyi anlaşmasını istemiyor, uzun zamandır içinde kin besleyen biri… 'Alışılmadık karakterler ve smokinin o baştan çıkaran cazibesi… Enfes.' 'Seksi, hoş, harika. Herkes mutlaka okumalı.'


"Okuyucuların karşısına ilk kez çıkan ChloeNeill, uykusuz bir gecemin sebebi oldu! Son derece ilgi çekici, isteksiz vampir kahramanı ve onun titizlikle kurgulanmış dünyasıyla, daha ilk sayfadan bu kitaba kendimi kaptırdım ve kitabı gece boyunca elimden bırakamadım. Merit'e âşığım ve bu masalsı yeni serinin diğer kitaplarını da sabırsızlıkla bekliyorum."

USA Today'in çok satan DejaDemon kitabının yazarı, Julia Kenner


"Vampir Merit'e takılıp kaldım. Kitap seksi, enfes, harika. Mutlaka okunmalı!"

TheDemonKingAndI'ın yazarı, CandaceHavens


"ChloeNeill romanında bizi akıllı, güçlü, sadık ve bir vampir olarak yeni kimliğini gayet soğukkanlı bir şekilde kucaklayacak kadar korkusuz bir başkahramanla tanıştırıyor. Merit'in üçüncü macerasını da dört gözle bekliyorum."

Ulusal çok satan Retribution yazarı, Jeanne C. Stein


"Şehirde yeni bir yetenek var ve kalıcı da olacak! Neill yalnızca inatçı ve eğlenceli bir kahraman yaratmakla kalmıyor, bunu bir de ilgi çekici ve gerçekten mükemmel karakterlerle destekliyor!"

Romantic Times



Dedim ya seriyi tamamlamaya çalışıyorum diye :D İşte sahafta bu güzelliğe rastladım. İlk kitabı da zaten ukitapta bir arkdaştan satın almıştım. Yani tek eksiğim şuan 3. kitap. Onu da sahafta bulmayı umuyorum ^^


5. Büyü : Angie Sage

Yedinci oğlun, yedinci oğlu Septimus Heap, doğduğu gece annesinin koynundan çalınır. Ebesi onun öldüğünü söyler. Aynı gece be-beğin babası Silas Heap karların üstünde kundağa sarılmış menekşe gözlü yeni doğmuş bir kız bebek bulur. Heapler bu yeni doğ-muş zavallı bebeğe Jenna adını verir ve onu kendi evlatları gibi büyütürler. Ama bu esrarengiz kız bebek kimdir ve sevgili oğulları Sep-timus'un başına gerçekten ne gelmiştir?
Angie Sage'in büyüleyici yeni serisinin birinci kitabı olan Büyü okuyucuları garip karakterler, sihirler, iksirler ve tılsımlarla bezenmiş fantastik bir yolculuğa çıkarıyor. Zengin, duygusal ve ironik bir dille kaybolan ve sonra tekrar bulunan kimliklerin öyküsünü anlatıyor







Doğrusu kitap ile ilgili hiçbir fikrim yoktu. Sahafta dolanırken kapağı dikkatimi çekti ve doğrusu kapağını çok beğendim. Konusu itibariyle ilgi çekiciydi. İkinci ve üçüncü kitapları da mevcuttu ancak onları henüz alamadım. Umarım güzel bir hikaye çıkar :)


6. Aşk Yeniden : Rachel Gibson

Hayallerinin peşinden koşmaya ara vermiş güzel bir kadın.

Yeni başlangıçlar için güç toplamaya çalışan yakışıklı bir erkek.

Chelsea Ross’un oyunculuk kariyeri talihsizliklerle doludur. Renkli Hollywood dünyasından bir süreliğine uzaklaşmaya karar verir ve ünlü bir hokey oyuncusunun asistanlığını yapmaya başlar. Kariyerindeki en gereksiz hamleyi yaptığını düşünmektedir ama buna mecburdur.

Hokeyin en önemli yıldızlarından Mark Bressler, geçirdiği kaza yüzünden sakatlanmış ve parlak oyunculuk günlerini geride bırakmıştır. Geçirdiği sakatlık döneminde ona yardımcı olması için gönderilen asistanları çileden çıkarmasıyla meşhurdur artık…

Yeni işinde bir süre çalışmak ve para biriktirmek konusunda kararlı Chelsea ile onu evinde istemeyen inatçı Mark arasında yaşanan çekişmeler ve kapıları çalmaya başlayan aşk…

Bu romantik hikâyeyi okurken çok eğleneceksiniz.

Rachel Gibson “Amerikan Aşk Romanı Yazarları Birliği” tarafından Rita Award Ödülü’ne layık görülmüştür ve romanlarıyla iki defa yılın en beğenilen yazarı olarak seçilmiştir.

Dolayısıyla elinizde tuttuğunuz kitap, gittikçe yükselen bir yıldıza aittir.



İlginçtir şu zamana kadar hiç Rachel Gibson kalemi okumadım. Nasıl olduğunu merak ediyorum. Bu kitabı da ukitapta bir üye ile takas ettim. Eğer beğenirsem serinin diğer kitaplarını da almak isterim :)


7. Tutku Dersleri : Madeline Hunter

Madeline Hunter'ın bugüne kadar yazdığı en kışkırtıcı roman olan Tutku Dersleri'nde yakışıklı, nazik ve şeytan kadar baştan çıkarıcı Lord Elliot Rothwell ile tanışmaya hazır mısınız?

Elliot'ı ilk olarak, tutsak edildiği yerin penceresinden bakarken görür:
Günah kadar çekici bu adam cazibesi ve bağlantıları sayesinde onu tutsaklıktan kurtarır. Ne var ki yazar ve yayımcı Phaedra Blair, 'özgürlüğünün' bedelinin insafsız kurtarıcısına koşulsuz şartsız bağlanmak olduğunu çabuk öğrenir.

Elbette Elliot Rothwell onu iyi niyetinden ötürü kurtarmamıştır. Phaedra'dan, aile ismine leke sürecek iftira dolu bir kitabı basmamasını istemektedir ve bunun için rüşvet vermek, tehdit etmek hatta onu baştan çıkarmak dahil her şeyi yapmaya hazırdır. Ancak aralarındaki erotik çekim an ve an arttıkça, Elliot bu şehvetli oyunda kaybetmeye daha da istekli olduğunu fark edecektir...


"Zekice çizilmiş karakterler, güçlü bir kurgu ve nefes kesen bir romantizm. Bu kitaba âşık olacaksınız." Romantic Times

"Sürükleyici bir hikâye." -Booklist



Yazarı daha önce hiç okumadım. Ancak ne zaman sahafa girsem historical türünde kitap almadan çıkmadığım için.. :D Bu sefer dikkatimi çeken şanslı kitap bu oldu. Bakalım nasılmış :)




Yüreğimde Son Perde, Gece Isırıkları, Büyü ve Tutku Dersleri kitabını sahaftan 35 lira vererek aldım. Açıkçası yine çok mutlu olduğum bir alışveriş oldu. Çünkü aldığım kitapları görseniz hiçbir yerinde bir sorun yok hepsi sıfır gibi :)
Zaten son dönemde Pegasus gibi yayınevlerinin fiyatlarının alıp gittiği bir dönemde artık alışveriş yapabileceğimiz yer olarak bir tek sahaflar kaldı -_-

Ve Buse'cim.. Tekrar çook teşekkür ederim ^_^

8 yorum:

  1. Yine durduramamışsın kendini :D
    Çok güzeller, keyifle oku :D

    YanıtlaSil
  2. Gamze sen alışveriş postu paylaştıkça ben kendimi tutamıyorum ya , benim de alışveriş yapasım geliyor :D Çok zararlı bu yazılar çok :D
    Rachel Gibson okumadım hiç ama okuyanlar bayılıyor. Sır Muhafızı da uzun zamandır almak istediğim kitaplar arasında , yorumunu bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın çok zararlı :D
      Sen sen ol, tut kendini benim gibi olma :D
      Her seferinde diyorum bu sefer almayacağım ama yine eli boş dönemiyorum eve :)
      İşin kötü tarafı yüzlerce okumayı bekleyen kitap var ve ben aldıkça bunlar katlanarak artıyor. Sonum hayırlı olsun şimdiden :D

      Sil
    2. Benim de okunmayı bekleyen 100'den fazla kitabım var ama bu yazıları gördükçe kitap alasım geliyor :D Kendimi tutabildiğim yere kadar tutucam artık :D

      Sil
  3. Kitap okuma hızına, okuduklarına hayranım.

    YanıtlaSil